Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă penală după ce un primar ar fi lovit un consilier local

Primarul comunei arădene Secusigiu, Ilie Cheşa (PNL), este acuzat că şi-a lovit un contracandidat de la PSD, pe consilierul local Gheorghe Grad, care a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unei fisuri de piramidă nazală, cazul fiind cercetat de poliţişti.

Incidentul ar fi avut loc la un eveniment cultural desfăşurat, duminică, în Secusigiu, unde primarul, Ilie Cheşa, şi consilierul local Gheorghe Grad s-au întâlnit.

Presupusa victimă a declarat, luni, pentru Agerpres, că edilul şef i-a cerut să plece de la evenimentul organizat de primărie şi l-ar fi lovit cu capul în nas, provocându-i o fractură de piramidă nazală.

„Am participat la o manifestare publică organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. Eram acolo în calitate de tată, pentru că aveam copilul care dansa în ansamblul comunei. M-a văzut primarul şi a venit la mine, m-a întrebat ce caut acolo şi mi-a cerut să plec. N-am apucat să spun nimic, m-am trezit cu un cap în nas. Primarul a fost tras de persoanele sale apropiate, care l-au imobilizat ca să nu mă mai lovească.

Eu m-am adresat unor poliţişti care erau în zonă, iar ulterior am mers la spital, unde s-a constatat că am fractură de piramidă nazală. Am documente medicale care atestă acest diagnostic, e posibil să fiu operat“, a declarat Gheorghe Grad, care în 2016 a fost singurul contracandidat la alegerile locale pentru actualul primar, iar în 2020 va candida din nou.

Contactat de Agerpres, primarul Ilie Cheşa neagă că l-a lovit pe consilier, afirmând că a avut doar un schimb de replici cu acesta.

„Consilierul a intat în zona în care se prepara mâncare şi l-am invitat să plece de acolo. Recunosc, a urmat un schimb de replici mai acide, dar au fost cel puţin 300 de persoane la eveniment, nu mă făceam de ruşine să îl lovesc. Nici nu i-a curs sânge din nas, e un circ ieftin ce face acum“, a declarat primarul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat că „în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cu privire la faptă, nu la persoană“.

CITITI SI: PSD Arad condamnă actul de huliganism comis de primarul liberal Ilie Cheşa

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.