Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 25 martie – 7 aprilie 2019.

În Banat, intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26 – 29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10…12 grade și minime în jur de 0 grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade.

După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12…14 grade, până la 16…17 grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură, aceastea urmând să ajungă la 4…5 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar.

Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului și cu o probabilitate în creștere după 3 aprilie.

În Crișana, media valorilor maxime va scădea de la 17 grade în prima zi a intervalului, până la 8 grade în 27 martie, iar ulterior va crește la 14 grade la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variații, se vor atinge maxime, în general, de 15…16 grade.

Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2 – 3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va crește ușor, la valori de 3…4 grade.

Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi din nou în creștere după 3 aprilie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.