Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cinci persoane care locuiau ilegal într-un bloc de pe strada Tarafului din municipiul Arad au fost depistate și evacuate de polițiștii locali.

Agenţi din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, Serviciul Ordine și Liniște Publică, au oferit sprijin reprezentanților Direcției de Asistență Socială și celor ai Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în derularea unei acțiuni de verificare desfăşurate la blocul numărul 8 situat pe strada Tarafului. „Din totalul de 32 de apartamente vizate, au fost verificate 30, locatarii celorlalte două apartamente nefiind găsiți la domiciliu. În timpul acțiunii, 5 persoane au fost depistate locuind fără forme legale la respectiva adresă“, a informat Primăria Municipiului Arad. Conform sursei citate, acţiunile de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale în apartamentele municipalităţii vor continua zilele următoare.

Incendiu de vegetație extins la o fermă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au intervenit, în cursul zilei de luni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație, care s-a extins la anexele unei ferme. Intervenția pompierilor a început în jurul orei 15.00. „Două echipaje a Detașamentului de Pompieri din cadrul Iinspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au intervenit, la ieșirea din municipiul Arad spre Variaș, pentru stingerea unui incendiu care s-a propagat de la vegetația uscată la anexele unei ferme“, a transmis, luni, ISU Arad. Reprezentanții ISU Arad au mai spus că intervenția a fost dificilă din cauza vântului puternic și prezenței materialului combustibil din abundență.

Ustensile de pescuit, confiscate de jandarmi

Un echipaj de jandarmerie a depistat pe malul râului Mureș, în zona orașului Pecica, doi bărbați ce pescuiau ilegal, folosind două dispozitive de tip crâsnic ridicător, din categoria uneltelor de pescuit comercial din plasă, interzise a fi deținute și folosite de persoane neautorizate. „Pe numele celor celor două persoane s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de «producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit commercial», conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, iar uneltele folosite la pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării“, se arată într-o informare a IJJ Arad.

Depistat cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I – Nagylak au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, folosind un permis de conducere italienesc fals. Cetăţeanul român V.M., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Olt, se afla la la volanul unui autoturism și a prezentat, pe lângă  documentele de identitate, şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Italia. Cu ocazia verificărilor specifice s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu  deţine permis de conducere. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut permisul de conducere din Italia, în schimbul sumei de 800 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere  şi uz de fals.

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.