Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 18 – 31 martie 2019.

În Banat, vremea, deosebit de caldă în prima zi, se va răci până în data de 21 martie, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între 10 și 14 grade.

În intervalul 21 – 23 martie valorile termice vor crește din nou, cu medii ce vor ajunge la 13…15 grade, apoi vor scădea spre 9…11 grade și nu vor mai avea variații semnificative.

Nopțile vor avea același parcurs, pornind de la 6…8 grade vor scădea spre valori medii de 0…2 grade în jurul datei de 21 martie și ulterior vor avea mici oscilații în ecartul 0…4 grade.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în intervalele 18 – 21 martie și 24 – 31 martie.

În Crișana, vremea se va răci semnificativ în intervalul 19 – 21 martie, când media regională a maximelor va fi în jur de 10 grade.

Până în data de 23 martie se va încălzi, spre valori medii de 12…14 grade, apoi se va răci din nou și temperatura nu va mai avea variații notabile, maximele urnând a se situa între 10 și 12 grade.

Temperaturile minime vor scădea și ele, de la medii de 6 grade spre -2…0 grade în data de 21 martie, apoi vor consemna o ușoară revenire, spre 2 grade la sfârșitul primei săptămâni, iar în cea de a doua săptămână se vor menține la medii de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai mare de apariție în intervalul 18 – 21 martie și în mare parte din a doua săptămână.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.