Ziarul electronic al arădenilor

Cum să alegi o mașină de spălat care să te țină foarte mult?

Nu e un secret faptul că mașinile de spălat nu au o perioadă de viață prea lungă. Și asta nu din cauză că firmele care le creează nu sunt de calitate sau că nu se implică destul de mult în conceperea unor mașini bune, ci din simplu fapt că mașinile de spălat sunt foarte des folosite și mai mereu apar noi tehnologii mai bune decât cele vechi.

Chiar dacă unii oameni sunt de părere că e inutil să investești prea mult într-o mașină de spălat, pentru că oricum toate fac același lucru, adevărul e că o mașină de spălat mai bună va ține și mai mulți ani. De asemenea, există diferențe majore, de la consum până la programele de spălare și uscare.

Dar, ca informațiile oferite să provină direct de la sursă, am adresat câteva întrebări unei persoane care lucrează la un service ce se ocupă cu reparatul mașinilor de spălat.

Întrebare: Care sunt principalele criterii după care ar trebui să alegem o mașină de spălat?

Răspuns: Deși poate mulți nu ar crede, nu specificațiile tehnice sunt pe primul loc. Oamenii care vin la service nu vin cu programe stricate, ci cu mașini stricate. Datorită procesului de spălare, în timp, aceste mașini se uzează și astfel se strică. Trebuie să aibă tamburi groși care să nu se rupă și să fim atenți la detergenții care conțin fosfați.

Întrebare: Unii oameni nu știu cum să identifice mai exact aceste elemente, ce ar trebui să facă?

Răspuns: În primul rând, ar trebui să cumpere mașini de spălat cu capacități mari de 8-10 kg, chiar dacă nu au nevoie de atât. Acestea sunt mai rezistente. Un alt lucru care ar fi folositor ar fi și selector de turație, care să fie reglat în funcție de cantitatea rufelor.

Întrebare: Unii oameni le aleg pe cele cu prețurile mai mici, ce părere ai despre asta?

Răspuns: E cam plină piața de ele, service-ul meu la fel. Dar asta pentru că oamenii aleg mereu prețul mic și specificațiile umflate. La toate aceste firme cel mai des găsim cele cu capacitate de 6kg, puține programe, evacuări amplasate aiurea care strică mașina, tamburi subțiri care cedează. Nu zic că nu ar putea fi bune, consumatorul nu știe să cumpere. Toate brand-urile au și mașini mai proaste și toate au clienții lor.

Întrebare: Consumul de apă și consumul de curent sunt criterii esențiale atunci când ne alegem mașina de spălat?

Răspuns: Consumul de curet nu este un criteriu esențial. În fond, orice aparat electrocasnic consumă și asta se vede la finalul lunii pe factura de energie electrică. În ceea ce privește consumul de apă, sunt unele mașini care consumă ireal de mult.

Întrebare: Dacă ar fi să recomanzi o copanie producătoare de mașini de spălat, care ar fi aceasta?

Răspuns: Din experiența mea de până acum și dacă ar fi să exclud modelele întâlnite cel mai des la service, aș  recomanda mașini de spălat rufe Arctic. După părerea mea, sunt cele mai bune la raportul calitate preț și durează foarte mult.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.