Ziarul electronic al arădenilor

Computer tomograf GE Healthcare, pus în funcţiune la Spitalul  Judeţean Arad 

Un computer tomograf Revolution Evo, achiziționat de la GE Healthcare, a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, achiziţia acestuia fiind făcută cu o finanţare de 3,7 milioane de lei asigurată de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat, miercuri, că acesta este al doilea computer tomograf care funcţionează în spital, echipamentul fiind cumpărat în primăvară, însă între timp a avut loc construirea structurii modulare, instalarea aparatului şi s-a aşteptat emiterea autorizaţiei de funcţionare.

„Echipamentul CT este însoţit de o construcţie modulară pentru a putea fi folosit şi pentru pacienţii suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fără a fi nevoie ca pacienţii să intre pe secţiile unităţii sanitare înainte de a avea un diagnostic clar. Modul în care este stabilit circuitul pacienţilor şi al personalului medical în cadrul structurii modulare reduce la minimum riscul de expunere la virus. Echipamentul are o sensibilitate ridicată la detectarea şi evaluarea anomaliilor pulmonare în fază incipientă.

Datorită software-ului avansat de post-procesare, acesta poate efectua tomografierea segmentată automată a plămânilor şi a căilor respiratorii, analiza cantitativă a parenchimului şi evaluarea eficientă a gravităţii unei pneumonii. În perioada următoare vom finaliza şi extinderea reţelei interne de imagistică a spitalului pentru ca examentul CT să poată fi vizualizat direct pe secţie“, a declarat medicul-şef Laborator Imagistică şi Radiologie Medicală din cadrul SCJU, Oana Amza.

Conform acesteia, computerul tomograf este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiaţie administrată pacientului şi oferă un diagnostic „de încredere“, detectând cele mai mici detalii în patologii cerebrale, cardiovasculare, hepatice, colonice sau oncologice.

Achiziţia echipamentului include amenajarea şi dotarea structurii modulare şi o garanţie full-service cu piese de schimb, pentru o perioadă de cinci ani.

„Am modernizat majoritatea secțiilor de spital, am cumpărat 520 de aparate medicale pentru Spitalul Județean și am obținut finanțare pentru cinci secții noi: Oncologie, Pediatrie-Matern, Psihiatrie Căpâlnaş, Psihiatrie Arad, Infecţioase Adulţi, dintre care sunt lucrări în curs la Oncologie şi Psihiatrie Căpâlnaş. Facem tot ce ține de Consiliul Județean pentru a asigura condiții corecte de lucru cadrelor medicale și pentru a dota Spitalul cu aparatură performantă“, a declarat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.