Ziarul electronic al arădenilor

Ce oferte are Alianța Vestului pentru turiști, în 2019

Unul dintre primarii orașelor care fac parte din Alianța Vestului (AVE) a prezentat câteva dintre posibilele oferte pentru anul 2019, adresate turiștilor care vor să viziteze Aradul, Cluj Napoca, Timișoara sau Oradea.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a spus, vineri, că printre proiectele AVE pentru anul 2019 se numără promovarea de city break-uri în Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Arad, astfel încât turiştii să petreacă un weekend în toate cele patru oraşe.

De asemenea, conform celor afirmate de Robu, ar putea fi introduse city-carduri, valabile în toate cele patru oraşe, prin care turiştii beneficiază de o serie de facilităţi, precum şi curse de autocar care să transporte persoane din Timişoara până la aeroportul din Cluj-Napoca, de unde sunt disponibile mai multe curse aeriene.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Nicolae Robu a declarat, vineri, că cei patru primari membrii ai Alianţei Vestului nu au gânduri „secesioniste”, ci sunt patrioţi.

„Am asistat la nişte percepţii asupra demersului nostru care ne-au lăsat uluiţi pe toţi cei patru primari care am avut iniţiativa de a crea alianţa. Cum poţi vorbi despre gânduri secesioniste avându-ne în vedere pe noi? Noi suntem patru primari români, patrioţi, oameni care am primit încrederea cetăţenilor, cum să ne treacă nouă prin minte aşa ceva? E total străină minţilor şi sufletelor noastre orice vagă idee în acest sens. Ceea ce ne dorim noi este mai binele comunităţilor pe care le reprezentăm, al regiunilor noastre, ai acestei părţi de ţară în care sunt oraşele noastre, dar mai binele în România stat naţional unitar, aşa cum este România organizată prin Constituţie”, a explicat primarul Timişoarei.

De asemenea, Nicolae Robu a declarat că se va avea în vedere extinderea doar după ce va fi înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alianţa Vestului, moment în care va exista un statut şi un act constitutiv.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.