Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt avantajele pe care le oferă psihoterapia online?

Lumea în care trăim, problemele de care ne „lovim” zi de zi, fac uneori ravagii în organism atât la nivel psihic cât şi fizic. În ambele cazuri, este bine să încercăm pe cât putinţă să autodepăşim situaţia prin forţele proprii dar dacă nu reuşim singuri şi acele momente în care atacurile de panică revin, sau anxietatea se instalează pe o mai lungă perioadă de timp, este indicat să apelăm la psihoterapie online.

Alexandra Damian lucrează în cabinetul PsiConcept, unde poți beneficia de mai multe tipuri de psihoterapie, pentru diverse probleme, atât individual cât și în grup.

Cum acţionează psihoterapia online şi cum ajută ea în rezolvarea problemei 

Atunci când ne vedem în impas şi nu reuşim să ieşim singuri, este bine să apelăm la specialist. Acesta are studiile şi experiența necesară pentru a ne sprijini şi ajuta în acest proces de eliminare a cauzei ce ne provoacă probleme la nivelul psihicului.

Un accident, o pierdere, o boală, un job stresant sau probleme cu partenerul sau cu un cunoscut apropiat, sunt genul de probleme întâmpinate extrem de des şi care au nevoie de susţinere pentru a putea fi depăşite cu succes.

Psihoterapia online asigura o bună desfăşurare a şedinţei prin trei factori principali: siguranţă, confort sporit şi confidentialiate 100%. În baza  acestor trei factori, psihoterapia online ajută persoana în cauză şi îi restabileşte echilibrul interior pe care acesta l-a pierdut odată cu încrederea în sine. Prin tehnici speciale de abordare a situaţiei, prin individualizarea fiecărei situaţii, un psiholog ştie să desluşească misterul problemelor tale şi să repare ceea ce nu mai funcţionează în parametrii normali. Cu calm, răbdare şi întotdeauna cu o atitudine pozitivă, psihologul are „puterea” să te facă să înţelegi ceea ce nu poate fi înţeles fără ajutor, să accepţi şi să depăşeşti momentul fără a avea gânduri negre şi pesimiste.

Atacurile de panică vor fi diminuate sau eliminate, anxietatea va fi tratată în întregime iar gândurile pozitive vor reveni în viaţa ta încă de la primele şedinţe de psihoterapie online. Un alt avantaj al acestui gen de terapie este acela că şedinţa se desfăşoară în mediul online, ceea ce îţi permite să rămâi comod în intimitatea casei tale, fără să fie nevoie să te aranjezi în exces şi fără să ai gânduri precum: „dacă mă recunoaşte cineva, dacă mă întâlnesc cu cineva cunoscut la psiholog, dacă află toţi vecinii că am probleme etc“. Aceste lucruri vor rămâne doar pentru tine.

Cât costă şi în cât timp se rezolvă problema 

O şedinţă de psihoterapie online costă rezonabil şi nicidecum nu vei plăti o avere. Ideile despre faptul că o şedinţă la psiholog costă cât o maşină sunt glume, uneori fără pic de haz. Cât despre problemele cu care fiecare vine la psiholog pentru tratare sau eliminare, acestea depind de mai mulţi factori. În general este bine să stabilim de comun acord câte şedinţe/săptămână vom avea şi ce durata va avea fiecare.

Nu există o perioadă anume în care psihologul poate „rezolva” situaţia noastră; asta depinde şi de noi, de cât de mult putem avansa şi cât de repede ne putem deschide către optimism.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.