Ziarul electronic al arădenilor

Cum şi unde să depozitezi anvelopele?

Dacă alternezi anvelope de vară şi de iarnă, ar trebui să păstrezi întotdeauna un set atunci când acesta nu este utilizat, în cele mai bune condiții. Dar setul în cauză trebuie depozitat corespunzător, tocmai de accea, exista depozitele de anvelope.

Uite un exemplu de astfel de depozit de anvelope in Brasov ca sa iti faci o idee despre cum arata si ce servicii sunt incluse.

Ai hotărât în cele din urmă să cumperi o nouă pereche de anvelope de iarnă? Eşti gata să faci faţă drumurilor de iarnă şi îngheţate?

Dar unde să depozitezi anvelopele de vară? Este mai uşor să ştii unde nu vor merge, nici în camera copiilor, nici în bucătărie sau la baie, decât să ştii unde ar trebui să le depozitezi în mod corect, ar trebui să vi cu ele la un depozit de anvelope. Iată un mic rezumat al condiţiilor care trebuie respectate pentru o depozitare ideală. Anvelopele nu sunt făcute pentru depozitare pe termen lung. Ca regulă generală, depozitarea timp de câteva luni în condiţii nesatisfăcătoare va avea efecte negative asupra anvelopei.

Depozitarea anvelopelor desigilate 

 • Anvelopele trebuie păstrate într-o zonă ferită de lumina zilei (ozonul cu efect coroziv asupra cauciucului) şi la temperatura scăzută. Camera trebuie să fie bine ventilata (fără curenţi de aer).
 • Pivniţa sau un atelier sunt mai bune decât o mansardă sau un garaj din cauza variaţiilor mari de temperaturi observate.
 • Anvelopele trebuie depozitate în poziţie verticală pentru a evita deformarea şi pentru a uşura munca de montare. Nu trebuie agăţate sau stivuite pe lateral.
 • Dacă depozitezi anvelope cu marcaje albe între ele, este imperativ să suprapui marcajele pentru a preveni degradarea şi deteriorarea acestora.
 • De asemenea, este posibil să înfăşori fiecare anvelopă într-o pungă de grădina din plastic, asigură-te că elimini cât mai mult aer posibil pentru a proteja anvelopa de praf şi umiditate la exterior.
 • Anvelopele cu tub interior trebuie dezumflate la jumătate pentru depozitare.
 • Asigură-te că verifici bine interiorul anvelopei înainte de montare, deoarece umezeala poate ataca straturile metalice ale anvelopei şi resturile ar putea înfunda supapa de aer.
 • Este imperativ să roteşti anvelopele scoase uniform, astfel încât anvelopa să nu se lase pe o parte.

Depozitarea anvelopelor montate pe jante 

Depozitarea anvelopelor montate pe jantă este cu mult preferabilă primei categorii. Cu toate acestea, implică să ai jante de rezervă. Este important să depozitezi anvelopele pe peretele lateral, nu în poziţie verticală. Spre deosebire de anvelopele fără jante, anvelopele montate pe roţi pot fi suspendate. Avantaje: nici o deformare cauzată de depozitare. De asemenea, este recomandabil să roteşti roata în mod regulat pentru a evita orice risc de cădere.

Fenomenul de turtire care rezultă din lipsă de grijă la depozitarea anvelopelor dispare în general după încălzirea anvelopei. Cu toate acestea, o turtire care ar fi apărut dintr-o perioadă lungă fără rotaţia anvelopei risca să provoace daune irecuperabile.

Unele anvelope sunt mai vulnerabile decât altele:

 • Anvelopele de înaltă performanţă cu un indice de viteză ridicat sunt mai susceptibile la cădere datorită proprietăţilor elastice ale nailonului din care sunt fabricate.
 • Anvelopa cu profil îngust este, de asemenea, mai sensibilă la fenomenul de aplatizare.
 • Dacă anvelopa este montată pe o jantă, aceasta trebuie umflată la presiunea recomandată pentru a câştiga rezistenţă.

Ești pasionat de domeniul auto? Citește si Simptomele unui rulment de presiune defect!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.