Pentru ca site-ul tau sa beneficieze de o strategie SEO solida, este obligatoriu sa intelegi in ce consta deosebirea dintre link-urile interne si cele externe, dar si ce influenta au acestea asupra procesului de optimizare SEO.
Numai printr-o strategie foarte bine pusa la punct vei reusi sa consolidezi pozitiile ocupate de site-ul tau in paginile de rezultate Google.
Ce sunt link-urile interne si cele externe?
Link-urile interne sunt cele care leaga doua pagini de pe site-ul tau intre ele. Pe de alta parte, link-urile externe sunt cele care fac legatura dintre site-ul tau si alt domeniu web.
Din acest punct de vedere, link-urile externe ar putea parea neproductive in procesul de optimizare SEO. Poate te intrebi cum te-ar putea ajuta faptul ca directionezi traficul de pe site-ul tau catre un alt domeniu web. Cei mai multi experti in marketing online sunt, insa, de parere ca astfel de link-uri sunt cu adevarat utile, in special daca trimit utilizatorii catre site-uri cu un Domain Authority ridicat.
In acelasi timp, trebuie sa tii cont de faptul ca alte companii pot crea, pe site-urile lor, link-uri externe care sa faca trimitere catre site-ul tau. Practic, in acest mod se va realiza un transfer de autoritate intre cele doua site-uri, atat in ochii utilizatorilor, cat si pentru robotii motoarelor de cautare.
Din acest motiv, este esential ca site-ul tau sa aiba un continut unic, personalizat, pe care Google sa il vada drept important si relevant.
Care sunt avantajele link-urilor interne in optimizarea SEO?
Acestea nu asigura niciun transfer de autoritate, insa modul in care sunt realizate poate avea un efect semnificativ atat asupra felului in care site-ul este indexat, cat si asupra pozitiilor pe care acesta le ocupa in Google.
Totodata, pe langa contributia pe care o au in procesul de optimizare SEO, link-urile interne pot contribui si la o mai buna experienta a utilizatorilor pe site-ul tau. Cu alte cuvinte, acestea ii pot face sa petreaca mai mult timp pe site-ul tau, sa gaseasca produsele dorite si sa devina clienti. Tocmai din acest motiv, este indicat sa folosesti link-uri interne pe mesaje de tip call-to-action.
Care sunt avantajele link-urilor externe in optimizarea SEO?
Atat numarul, cat si calitatea link-urilor externe pe care le vizezi in procesul de optimizare SEO sunt extrem de importante. Daca adaugi link-uri externe catre site-uri cu un Domain Authority mare, vei obtine credibilitate in fata lui Google. In plus, aceste link-uri sunt cu atat mai relevante cu cat trimit catre pagini care ocupa pozitii fruntase in Google si au un continut strans legat de cel gasit pe site-ul tau.
Efectul va fi unul benefic nu doar asupra motoarelor de cautare, ci si asupra utilizatorilor, care vor descoperi surse noi de informare, de unde pot afla lucruri valoroase din domeniul lor de interes.
In concluzie, in momentul in care realizezi strategia de optimizare SEO on-page a site-ului tau, trebuie sa tii cont de o multitudine de variabile. Asa cum am vazut, link-urile interne si cele externe reprezinta unul dintre elementele importante pentru o strategie SEO solida.
Numai printr-o activitate extrem de bine pusa la punct si structurata iti poti intari pozitiile in paginile de rezultate din Google si, in consecinta, iti poti creste traficul si veniturile.