Ziarul electronic al arădenilor

Beneficiile bijuteriilor din argint

Se știe faptul că Alexandru cel Mare obișnuia să păstreze apa în recipiente de argint. Se știa, încă de pe atunci, că argintul are o caracteristică importantă, poate dezinfecta apa. Cercetări suplimentare făcute ulterior arată și că argintul sporește eficacitatea radiațiilor ultraviolete care, la rândul lor, inactivează agenții patogeni din apă.

Un alt lucru cunoscut este acela că argintul este un metal foarte bun pentru sterilizare, instrumentele medicale au fost multă vreme confecționate din argint, iar azi sunt tratate cu ioni de argint, pentru prevenirea infecțiilor. Argintul nu numai că este un metal prețios folosit, în decursul istoriei, pentru a bate monede și pentru a confecționa bijuterii, dar este cunoscut și pentru beneficiile sale asupra sănătății.

Trebuie să știi că argintul nu este nici pe departe la fel de durabil ca alte metale prețioase. Se pătează destul de repede, iar acest lucru înseamnă că este nevoie să fie curățat periodic, pentru a fi menținut într-o stare bună și pentru ca metalul să aibă beneficiile cunoscute pentru sănătate.

În acest articol îți spunem care sunt cele mai importante beneficii ale bijuteriilor din argint, derivate din conductivitatea sa electrică și termică.

Beneficiile argintului pentru sănătate

Există mai multe motive, dovedite științific, pentru care argintul a fost considerat benefic pentru sănătatea persoanelor care îl purtau. Au fost identificate și alte beneficii, precum:

  • argintul este un metal antimicrobian puternic: ionii de argint încărcați pozitiv pot acționa asupra receptorilor de oxigen încărcați negativ din bacterii, acesta fiind motivul pentru care se crede că argintul poate lupta împotriva infecțiilor și diferitelor afecțiuni, ajută la prevenirea răcelii, ameliorează simptomele gripei și poate vindeca rănile.
  • împiedică radiațiile electromagnetice să intre în organism: ionii de argint, încărcați pozitiv, creează un scut care protejează organismul de radiațiile electromagnetice, ceea ce are un efect pozitiv asupra circulației sângelui, echilibrului temperaturii corpului și în general stării de bine.
  • ameliorează anxietatea: ideal ar fi să porți bijuterii din argint înainte ca anxietatea să se instaleze. Poartă cercei, inele, brațări, talismane pentru brățara Pandora, coliere și orice altceva ți se potrivește. Anxietatea se poate manifesta printr-o senzație de încordare musculară și o creștere a frecvenței cardiace. Poți alege o bijuterie frumoasă care îți completează ținuta într-un mod deosebit, sau pe care ai mai purtat-o și știi că îți creează o stare de bine. În acest fel poți opri agravarea simptomelor înainte ca acestea să se manifeste.
  • menține frumusețea naturală a pielii: în trecut se făceau masaje faciale cu bijuterii din argint. Astăzi nu mai este nevoie, pentru că în cosmetologia modernă există argint coloidal lichid din argint. Este demonstrat că particulele din argint stimulează regenerarea celulelor pielii. De asemenea, ajută la creșterea producției de colagen și elastină din piele.

Important de știut

Argintul este un metal prețios care are beneficii importante, unele dintre ele dovedite științific, altele nu, cel puțin până în prezent. În ciuda efectelor pozitive asupra sănătății, trebuie precizat că există persoane pentru care argintul nu este nici pe departe benefic: este vorba despre persoanele alergice la argint. În aceste cazuri, purtarea argintului poate duce la iritații cutanate și chiar la decolorare a pielii. Este posibil chiar ca pielea să se înroșească în zona în care a existat un contact cu argintul.

Este adevărat însă că bijuteriile de argint reprezintă cea mai simplă metodă de a arăta bine și de a te simți bine: calmează mintea, intensifică starea de bine, te fac să te simți mai tânăr.

sursa foto: Shutterstock

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.