Ziarul electronic al arădenilor

6 pași pentru a avea grijă de sănătatea ochilor tăi

Schimbările pe care le poți face în stilul de viață, dietă și în rutina zilnică îți pot asigura sănătatea ochilor pe viitor. Ochii nu sunt mereu îngrijiți, ceea ce duce la apariția unor afecțiuni oftalmologice.

Controalele medicale periodice, tratamentul adecvat și atenția sporită sunt pași importanți pentru sănătatea ochilor tăi.

Într-o societate modernă, dominată de dispozitive digitale, suprasolicitarea ochilor are loc mai des decât ai crede. Grija față de corpul tău trebuie extinsă și în ceea ce privește protecția ochilor în fața factorilor de risc existenți. Îți prezentăm în continuare pașii de urmat pentru a avea grijă de sănătatea ochilor tăi.

  1. Tratează afecțiunile oftalmologice

Un viciu de refracție diagnosticat de medicul oftalmolog poate fi corectat cu ochelari de vedere. Alege din varietatea de rame de ochelari damă pe cei potriviți, ținând cont de forma feței, culoarea tenului, a ochilor și a părului. Modelul pe care îl consideri perfect poate fi personalizat în conformitate cu prescripția medicală pentru dioptrii.

Dacă ai dubii și nu știi ce ți se potrivește, poți solicita sprijinul consultanților din centrele avizate pentru achiziționarea unui produs de calitate, durabil, rezistent și plăcut, cu care să te simți încrezătoare.

Respectarea recomandărilor oftalmologului și purtarea corespunzătoare a ochelarilor de vedere te va ajuta să vezi clar și corect, să ții sub control afecțiunea oculară și să nu te confrunți cu agravarea situației.

  1. Mergi la controale periodic

Controlul oftalmologic preventiv este esențial pentru sănătatea ochilor, deoarece afecțiunilor oculare pot fi diagnosticate în faza de debut și tratate adecvat în cel mai scurt timp.

Controalele oftalmologice periodice sunt importante pentru a se constata evoluția deficiențelor de vedere, medicul având posibilitatea ajustării îngrijirilor pentru rezultate eficiente.

  1. Poartă ochelari de protecție

În activitățile curente, sportive sau în gospodărie, ori de câte ori există riscul de accidentare la nivelul ochilor poți preveni leziunile prin purtarea unor ochelari de protecție.

Așa cum la piscină ai nevoie de ochelari pentru înot, când mergi la schi porți ochelari de protecție pentru a limita reflexiile și eventualele probleme ale retinei, tot așa și când lucrezi la un proiect acasă ai nevoie de ochelari de protecție.

Pentru limitarea efectelor luminii albastre emisă de dispozitivele digitale trebuie să achiziționezi ochelari pentru calculator, care te vor ajuta să ai ochi sănătoși și să nu te confrunți cu dureri de cap.

  1. Cumpără ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt obligatorii în exterior, fiind o sursă importantă de îngrijire adecvată pentru ochi. Razele soarelui sunt benefice organismului uman, dar lumina ultravioletă poate afecta vederea în timp. Achiziționează ochelari de soare de cea mai bună calitate din centrele de profil și nu uita să îi folosești ori de câte ori ești afară!

În lentilele ochelarilor de soare pot fi integrate dioptriile prescrise, un motiv în plus să te bucuri de confort și siguranță în exterior.

  1. Fă pauze regulate de calculator

Atunci când jobul tău este legat de utilizarea computerului este nerealist să te gândești că poți limita timpul petrecut cu ochii în dispozitivul electronic, însă, poți recurge la câteva trucuri simple, extrem de eficiente pentru protejarea ochilor. Pauzele de la calculator sunt importante, efectuate regulat vor permite ochilor tăi să se relaxeze și să se mențină umezi pe tot parcursul zilei.

Dacă nu poți urma regula 20/20/20, adică la fiecare 20 de minute ai nevoie de 20 de secunde de exerciții pentru ochi și de privit un punct aflat la o distanță mai mare de 20 de metri, încearcă să faci pauze în care să te desprinzi de ecranul computerului, să închizi pentru câteva secunde ochii, să clipești des și să rotești privirea de câteva ori.

  1. Menține un stil de viață cât mai sănătos

O dietă echilibrată, bogată în legume și fructe proaspete, proteină animală de calitate, cereale integrale, produse lactate, alături de mișcare, hidratare optimă și odihnă de calitate asigură sănătatea organismului, dar și pe cea a vederii.

Alterarea modului de vizualizare a imaginilor este un semn al unei deficiențe oculare pentru care ai nevoie de un control oftalmologic complet și tratament potrivit nevoilor tale. Grija față de ochii tăi trebuie să se reflecte și în abordări diferite în stilul de viață și dietă, astfel încât riscurile să fie prevenite.

sursa foto: Shutterstock

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.