Ziarul electronic al arădenilor

Animal mort, aruncat la gunoi. Retim: „Deșeurile nu se mai pot arunca la gramadă“

Retim Ecologic Service SA, operatorul de salubrizare din municipiul Arad, transmite populației că „gunoiul nu se mai poate arunca amesteca «la gramadă» și că acesta se poate depozita numai în recipientele destinate și nu pe jos în platforme, pe trotuare sau pe marginea drumurilor“.

Retim a informat că din 2018 deșeurile sunt împărțite în mai multe categorii și că acestea se colectează și se depozitează în funcție de originea lor.

„Este extrem de important ca populația să afle și să înțeleagă că «gunoiul» nu se mai poate arunca amestecat, «la grămadă», și că acesta se poate depozita numai în recipientele destinate și nu pe jos în platforme, pe trotuare sau pe marginea drumurilor“, a precizat Retim Ecologic Service SA.

Prin intermediul unui comunicat de presă, operatorul de salubrizare a menționat că în cursul acestui an vor fi prezentate fotografii din teren, cu exemple despre colectarea selectivă în zona 1 Arad, în speranța că „împreună vom reuși să popularizăm sistemul european de management al deșeurilor“.

Retim a transmis, luni, fotografii realizate pe strada Constantin Brâncuși nr. 10, din municipiul, Arad, unde a fost aruncat un animal mort.

„Animalul a fost pur și simplu abandonat împreună cu alte deșeuri în platformă. Retim nu a ridicat leșul, dar a contactat DSVSA Arad, care a început o investigație în acest sens. Este evident că acesta este un exemplu negativ de tratare a deseurilor“, a informat Retim.

foto: Retim Ecologic Service SA

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.