Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au aplicat, în anul 2018, zeci de amenzi pentru depozitare sau transport în condiţii necorespunzătoare a alimentelor, iar cinci depozite au fost închise temporar ori li s-a interzis activitatea din cauza neregulilor constatate.

Conform datelor prezentate de DSVSA Arad, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, inspectorii au efectuat 3.013 acţiuni de control privind modul în care se produce, ambalează, depozitează, transportă şi valorifică produsele de origine animală şi nonanimală. Inspectorii au verificat şi igiena spaţiilor de producţie, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, precum şi respectarea programelor de autocontrol, modul în care se gestionează deşeurile alimentare, procedura de retragere de la comercializare a alimentelor care prezintă neconformităţi. În urma controalelor şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 71 amenzi, în valoare de 719.560 lei, dar şi 31 de avertismente. În majoritatea cazurilor, sancţiunile au fost aplicate pentru condiţii neconforme de depozitare şi transport al produselor alimentare. În cazul a trei depozite s-au emis ordonanţe de interzicere a activităţii, iar la alte două a fost suspendată activitatea.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, doi bărbați care nu au respectat legislația privind circulația pe drumurile publice. Astfel, a fost depistat, de polițiștii de la Secția nr. 6 Rurală Beliu, un bărbat de 41 de ani, din Răpsig, care conducea un autoturism pe DJ 793/A, pe raza localității Beliu, având o alcoolemie de 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. Totodată, polițiștii de la Biroul Rutier au depistat un bărbat de 50 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Victoriei, având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Incendiu într-un bloc din municipiul Arad

Pompierii militari au intervenit, duminică seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc în zona zona UTA, în municipiul Arad. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a intervenit la un incendiu care s-a produs într-un apartament, pe strada Poetului, la blocul R 16. S-au deplasat de la Detașamentul de pompieri Arad două autospeciale de stingere, un echipaj descarcerare, o autoscară S42 și un echipaj SMURD”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Călin Domșa. La fața locului, pompierii au constatat că a ars hota și un dulap din bucătărie. „Nu au existat victime“, a precizat ISU Arad. Apartamentul în care se manifesta incendiul este la etajul 7. Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit la cuptorul cu microunde aflat în bucătărie.

Urmăriţi general şi internaţional, depistaţi

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente trei bărbați care erau căutaţi de autorităţile române şi spaniole, pentru executarea unor pedepse privative de libertate. Unul dintre cei trei, cetăţeanul român V.A., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, a fost reținut la PTF Nădlac II – Csanadpalota. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, având de executat 3 ani de închisoare. La PTF Curtici a fost depistat cetăţeanul român D.G., în vârstă de 27 de ani, din judeţul Dolj. Pe numele acestuia era emis, de autorităţile spaniole, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. La PTF Turnu a fost depistat cetăţeanul român M.A., în vârstă de 22 de ani, având domiciliul în judeţul Constanţa. Pe numele tânărului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiunii de furt, având de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.