Ziarul electronic al arădenilor

Amendat de jandarmi. Timişorean plasat în carantină, găsit pe o stradă din Arad

Un bărbat din Timișoara revenit din străinătate, care ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu până pe 23 februarie, a fost găsit de jandarmi pe o stradă din municipiul Arad.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei şi trimis într-un centru special pentru persoane aflate în carantină, unde va sta pe cheltuiala proprie.

Potrivit Biroului de presă al Jandarmeriei Arad, un echipaj care desfăşura o acţiune de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă a depistat, miercuri, în jurul orei 22.00, în zona Staţiei CFR din municipiu, un bărbat de 33 ani din Timişoara, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu.

„În urma verificărilor efectuate şi stabilirii identităţii acestuia s-a constatat faptul că, în urmă cu câteva zile, bărbatul s-a întors dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat şi, conform prevederilor legale în vigoare, trebuia să stea în carantină la domiciliul declarat, până în data de 23 februarie inclusiv. Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, bărbatul le-a spus jandarmilor că a vrut să plece în ţara din care a revenit în urmă cu câteva zile“, a precizat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Timişoreanul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat şi condus la un centru de carantină instituţionalizată unde va locui pentru următoarele 14 zile cu suportarea integrală a cheltuielilor.

foto: IJJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.