Ziarul electronic al arădenilor

38 de migranţi din Afganistan şi Pakistan au încercat să treacă fraudulos frontiera spre Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat două grupuri formate din 38 de migranţi din Afganistan şi Pakistan, între care şi copii, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, pe jos.

„Astăzi, în jurul orei 1.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au declanşat o acţiune specifică pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au depistat, la aproximativ 200 m faţă de linia de frontieră, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, cu intenţia de a trece frontiera în Ungaria. Grupul era format din 22 de cetăţeni străini, adulţi şi minori”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au mai prins, în aceeaşi zonă, alt grup format din 16 persoane, în apropierea graniţei cu Ungaria.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt trei cetăţeni din Pakistan şi 35 de cetăţeni din Afganistan, având vârste cuprinse între 5 şi 34 de ani.

De asemenea, la verificări s-a mai stabilit că sunt solicitanţi de azil în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.