Ziarul electronic al arădenilor

Află care sunt florile preferate ale locuitorilor din județul Arad

flori1Românii iubesc sărbătorile și obișnuiesc să profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi.

Și care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident!

Florăria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cât de interesați sunt locuitorii din județul Arad de aceste lucruri, dar și cât de prosper este domeniul pe piața afacerilor la nivel local.

Utilizând volumele de căutari înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialiștii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din județul Arad pentru flori.

Din studiu reiese faptul că aceștia caută pe Google cel mai adesea trandafiri, pe următoarele poziții fiind lalele și orhidee.

Din acest punct de vedere, Aradul se află pe locul 14 în topul județelor cu cele mai mari creșteri.

Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Arad este următorul:

Trandafiri

Lalele

Orhidee

Crini

Hortensii

Crizanteme

Bujori

Frezii

Garoafe

Gerbera

În România, cererea anuală este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în țară. Celelalte 73 de milioane sunt importate din țări precum Olanda, Ungaria, Turcia și chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, reprezentanții Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în județul Arad.

Spre deosebire de anul 2013, când s-a înregistrat o perioadă de vârf pentru suprafețele cultivate, în 2015, în Arad, au fost plantate flori doar pe 40 de hectare, în scădere cu 36,51%.

Astfel, Aradul se situează pe locul 19 la nivel național din acest punct de vedere.

Un alt element cheie al analizei de piață este și numărul firmelor din Arad care au ca obiect de activitate producția și comercializarea de flori.

La sfârșitul anului 2015, în Arad existau 42 de companii, în condițiile în care la nivel național funcționau peste 2.350 de întreprinderi.

„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie că e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie că ne referim la un aranjament sofisticat și spectaculos, cu siguranță va surprinde plăcut persoana care îl primește“, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.