Ziarul electronic al arădenilor

A fost semnat contractul de execuţie pentru un drum care va conecta vămile Jimbolia şi Nădlac

Consiliul Judeţean Timiş a semnat, marţi, contractul de execuţie pentru modernizarea unui drum judeţean (DJ 693) care va conecta direct vămile Jimbolia şi Nădlac şi care va prelua întregul trafic de mărfuri şi persoane din zona de vest a judeţului, cu ieşire spre vestul Europei şi spre autostrada A1, fără a mai tranzita Timişoara sau centura de ocolire a municipiului.

Valoarea investiţiei este de 76 de milioane de lei, cu finanţare europeană, din care 75,8 milioane de lei reprezintă cheltuieli eligibile, contribuţia proprie a CJ va fi de 1,5 milioane de lei, iar cofinanţarea de la bugetul naţional este de 9,5 milioane de lei, restul fiind diferenţa nerambursabilă. Proiectul trebuie finalizat în septembrie 2022. Tronsonul rutier are în total 57 de kilometri, dar necesari pentru modernizare sunt 30 de kilometri.

„Acest proiect de finanţare este implementat în urma contractului încheiat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în calitate de autoritate de management, şi ADR Vest, în calitate de organ intermediar, şi judeţul Timiş, în calitate de beneficiar. Amplasamentul proiectului este între comunele timişene Cărpiniş, Biled, Satchinez, Variaş şi continuă în judeţul Arad, spre nodul de conexiune din sudul oraşului Pecica.

Prin acest proiect se doreşte legarea vămilor Jimbolia şi Nădlac, folosind drumurile naţionale şi judeţene existente sau pe care le vom realiza prin acest proiect, pentru a facilita accesul către autostrada A1 şi spre Europa pentru traficul de marfă şi persoane din toată partea de vest a judeţului Timiş, fără a mai fi nevoie să tranziteze Timişoara sau centura pentru a ajunge la autostradă“, a detaliat preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Proiect în valoare de 2,5 milioane euro. Drum între punctele de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.