Ziarul electronic al arădenilor

Proiect în valoare de 2,5 milioane euro. Drum între punctele de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia

Consiliile județene din Arad și Timiș au în derulare un proiect care prevede realizarea unui drum între punctele de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia, valoarea estimată a lucrărilor fiind de aproximativ 2,5 milioane euro.

Conform autorităților, proiectul este realizat din fonduri europene și va crea o legătură rapidă între vămile cu Ungaria și Serbia.

„Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Timiș au în derulare un proiect comun de mare anvergură, atât ca valoare, cât și ca impact: legarea punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Jimbolia, printr-o scurtătură, pe un drum modernizat și construit pe unele tronsoane de la zero. În județul Arad, proiectul presupune și plantarea a 900 de copaci, pe lângă construirea de la zero a unui drum de 7,4 km, între Sânpetru German și limita județului Timiș. Valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de euro. În proporție de 95% lucrarea este deja realizată, urmează marcarea carosabilului și plantarea copacilor“, se arată într-un comunicat de presă remis de CJ Arad.

Președinții celor două consilii județene, Iustin Cionca și Alin Nica, s-au întâlnit, zilele trecute, iar discuțiile au vizat accelerarea lucrărilor în județul Timiș.

În județul Timiș, lucrarea presupune modernizarea tronsonului DJ 693 — Cărpiniș — Satchinez — Bărăteaz; DJ 692 Bărăteaz — Gelu; și DJ 692C Gelu — limită județ Timiș — județ Arad, în lungime de 37 km.

„Este o investiție de mare impact, care unește Nădlacul și Jimbolia, printr-un tronson de autostradă, prin podul de peste Mureș între Pecica și Secusigiu, prin două porțiuni de drumuri județene construite de la zero în județele Arad și Timiș și prin alte drumuri modernizate. Asta va însemna o șansă în plus de dezvoltare pentru locuitorii din această zonă, dar și un avantaj de mobilitate pentru cei care vor dori să ajungă mai repede în Ungaria sau în Serbia și vor putea scurta drumul cu zeci de kilometri. Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, cu care am gândit această legătură“, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.