Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean Arad a sesizat Poliția cu privire la un posibil caz de luare de mită

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a sesizat Poliția cu privire la un angajat acuzat că ar fi luat mită de la aparținătorii unui pacient.

Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă. „În ceea ce privește situația reclamată în spațiul public referitoare la pacienta Bar, prin care un angajat al spitalului este acuzat de luare de mită, vă aducem la cunoștință faptul că am depus plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție Arad pentru a cerceta acest caz și pentru tragerea la răspundere a persoanei/persoanelor vinovată/e“, au spus reprezentanții Spitalului Județean Arad.

Conducerea unității a mai menționat că, în acest caz, comisia de anchetă a stabilit circuitul pacientei de la prezentarea în Unitatea Primire Urgențe și până la transferul pe terapie intensivă, a verificat locurile disponibile la acea dată pe secțiile de terapie intensivă precum și modul în care s-a derulat transferul.

„Pacienta a ajuns în Unitatea Primire Urgențe pe data de 14 noiembrie 2020, ora 14.00, și a fost transferată în dimineața de 15 noiembrie 2020, ora 3.50. În garda din Terapie Intensivă din 14 spre 15 noiembrie s-au internat șapte pacienți, în funcție de eliberarea locurilor. Internarea s-a realizat în ordinea cronologică a solicitărilor primite din urgențe. În cazul în care un angajat al spitalului a profitat de situație și a solicitat bani aparținătorilor, ne dorim ca Poliția să îl depisteze și să îl pedepsească conform legii. Asemenea practici sunt de neacceptat în această instituție și dacă acestea există trebuie stopate de urgență“, au afirmat cei din conducerea Spitalului Județean Arad.

Conducerea Spitalului a făcut și un apel pentru pacienți și aparținătorii acestora: „Dacă pe viitor vor fi pacienți sau aparținători cărora li se pretind sume de bani pentru a trata/interna/îngriji pacientul îi rugăm și le solicităm să ne comunice de îndată acest fapt pentru a putea pedepsi persoanele care se fac vinovate“.

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean Arad, sancţionate pentru nerespectarea unor proceduri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.