Ziarul electronic al arădenilor

A fost desemnat câştigătorul pentru modernizarea infrastructurii pe secţiunea Ronaţ Triaj – Arad

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că CFR SA a desemnat câştigătorul pentru contractul de modernizare a infrastructurii feroviare pe secţiunea Ronaţ Triaj – Arad.

„Prin acest contract, finanţat prin PNRR, urmează să fie crescută până la 160 de km/h viteza de deplasare a trenurilor pe secţiunea Ronaţ Triaj-Arad care face parte din tronsonul Caransebeş – Timişoara – Arad”, a adăugat ministrul.

Astfel, a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de Asocierea Webuild SPA – Partecipazioni Italia SPA – Salcef SPA – Timişoara – Arad Lot 4, în valoare de 2.184.174.656,60 lei, fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare şi execuţia lucrărilor, 60 de luni reprezentând perioada de garanţie a obiectivului.

Finanţarea va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

„CFR SA a desemnat câştigătorul pentru contractul de modernizare a infrastructurii feroviare pe secţiunea Ronaţ Triaj – Arad! Prin acest contract, finanţat prin PNRR, urmează să fie crescută până la 160 de km/h viteza de deplasare a trenurilor pe secţiunea Ronaţ Triaj-Arad care face parte din tronsonul Caransebeş – Timişoara – Arad. Contractul prevede şi modernizarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăţ pe o distanţă de aproximativ 7 kilometri”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

El a detaliat şi principalele lucrări care urmează să fie executate:

– reconstruirea sau reparaţia a 6 poduri, 30 podeţe, 7 treceri la nivel, 15 pasaje denivelate,

– construirea a 9 podeţe de descărcare,

– modernizarea instalaţiilor de energoalimentare, linie de contact, telecomunicaţii, semnalizare, centralizare, sanitare, termotehnologice,

– modernizarea clădirilor din staţiile şi haltele de mişcare de pe tronson: Sânandrei, Băile Călacea, Orţişoara, Vinga, Şag, P.M. Valea Viilor, Aradu Nou, Glogovăţ, Micălaca (staţia Valea Viilor se va transforma în post de mişcare),

– modernizarea reţelelor locale existente de apă şi de canalizare,

– montarea de panouri fonoabsorbante,

– decontaminarea solului,

– amenajări de spaţii verzi,

– construirea unor separatoare de hidrocarburi şi bazine decantoare,

– montarea de garduri şi de panouri de protecţie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.