Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din Șiria este cercetat penal pentru că a distrus un bancomat din această comună.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii din Șiria au identificat un tânăr în vârstă de 28 de ani, din această comună, care, în noaptea de 8/9 februarie, ar fi distrus un bancomat situat pe strada 85 Infanterie, în Șiria, cauzând un prejudiciu de 10.000 de lei. „Prejudiciul a fost recuperat și restituit integral societății comerciale. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere“, au transmis, marți, reprezentanții IPJ Arad.

Sub influența substanțelor psihoactive

Polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Ineu au depistat, în noaptea de 8/9 august, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea Târnova, care conducea un autoturism pe DJ 792/D. „Testarea cu aparatul Drugtest a indicat o valoare pozitivă la două substanțe psihoactive. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date a reieșit că autoturismul este neînmatriculat în circulație, iar tânărul are dreptul de a conduce suspendat“, a informat IPJ Arad. Conform procedurii, bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor și cantităților consumate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiunii la regimul circulației rutiere.

Ordine de protecție provizorii

Un bărbat din Arad este cercetat penal pentru că și-a lovit soția, pe numele agresorului fiind eliberat și un ordin de restricție provizoriu. „Polițiștii de la Secția 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 49 de ani, din municipiul Arad, care, la data de 8 august, și-ar fi lovit soția. De asemenea, la data de 8 august, polițiștii din orașul Pâncota au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Arad, care și-ar fi amenințat soția cu acte de violență. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

2.000 de euro pentru un fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, folosind un permis de conducere fals. Bărbatul, în vârstă de 3 de ani, a fost depistat când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Grecia. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere contra sumei de 2.000 de euro de la o persoană din Germania. În urma cercetărilor s-a  constatat că bărbatul nu  deţine permis de conducere şi au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.