Ziarul electronic al arădenilor

7 semne că trebuie să îți cumperi o mașină nouă

Care șofer nu își dorește ca mașina lui să reziste pentru totdeauna? Între șofer și prima lui mașină se creează o legătură specială, îi leagă amintiri, momente și emoții.

Însă cum nimic nu rezistă o veșnicie, nici măcar mașina, afla care sunt semnele care îți transmit ca a venit momentul să te desparți de aceasta cât de curând posibil.

  1. Mașina ta are nevoie de o reparație majoră

Dacă reparația de care are nevoie mașina ta costa mai mult decât ai lua pe ea dacă ai vinde-o, înseamnă ca a venit momentul să o schimbi cu totul. Problema în această situație, în care reparația costa mai mult decât mașina, este că investiția respectivă nu va fi recuperată niciodată. Mai mult, în momentul în care mașina ajunge în situația în care are nevoie de reparații așa mari, șansele să înceapă să pice pe rând alte piese importante și costisitoare sunt foarte mari. Astfel ajungem la al doilea semn:

  1. Este o groapă pentru bani

Dacă mașina ta deja stă mai mult în service decât pe drum, este un al semn ca a sosit momentul să o vinzi. Oricat de bine ai îngriji-o și indiferent că o duci la cei mai buni mecanici și separat de faptul că ai folosit pentru ea numai produse calitative, vine acel moment în care toate acestea nu mai contează, mașina tot se strică.

Dacă deja te-ai apucat să o „peticești”, cum s-ar spune, cu tot felul de metode improvizate, acesta este semnul clar că deja mașina începe să te aducă la sapă de lemn. Astfel, a venit momentul să faci o investiție mai mare, pentru a scăpa de cheltuielile imprevizibile și costisitoare cu o mașină veche.

  1. Nu vă mai potriviți

Fraza cu care încep despărțirile în filme „nu ești tu, sunt eu” se potrivește de minune și aici. Nu este nevoie ca mașina să nu mai funcționeze ca să îți dai seama că a sosit momentul să o înlocuiești. Cu trecerea timpului, oamenii să nevoile lor se schimbă. Poate a apărut un copil în familie și ai nevoie de o mașina mai încăpătoare. Poate ți-ai luat o casă nouă la periferia orașului și ai nevoie de un autoturism care să consume mai puțin. Pur și simplu între tine și mașina ta a intervenit o nepotrivire. În cazul acesta, singura variantă este să vinzi mașina și să îți cumperi alta care să-ți satisfacă toate nevoile.

  • Nu este nimic în neregulă cu a cumpăra ceva pentru că pur și simplu asta îți dorești. Dacă ai posibilitatea financiară și știi ce vrei, atunci nu există niciun motiv pentru care nu ți-ai achiziționa mașina visurilor tale.
  1. Nu te mai simți în siguranță

Mașinile de ultimă generație sunt incredibil de sigure. Știm că ai tendința să crezi că anul 2000 a fost acum câțiva ani. Vestea realistă este că a fost acum 20 de ani. Tot ce înseamnă dotări de siguranță au evoluat extraordinar de mult în 20 de ani. Cu o simplă programare pe nesteautomotive.ro poți vedea noul Ford Mondeo 2020. Acesta a primit deja calificativul maxim din partea celei mai prestigioase organizații din Europa în materie de siguranță. Centura de siguranță gonflabilă, control electronic al stabilității sau luminile cu led pentru o vizibilitate mai bună sunt numai câteva din dotările ce se găsesc pe modelele noi de mașini.

  1. Îți place tehnologia

Mașinile din ziua de astăzi aproape se conduc singure, se parchează singure și frânează singure. Comenzile din interior sunt sub comandă vocală iar pe bord ai martori care se aprinde pentru orice „piuliță”. Dacă mașina ta tot ce are este un cd player iar tu ești un mare iubitor de tehnologie modernă, atunci șansele să ai nevoie de o mașină mai performantă sunt destul de mari.

  1. Prietenii tăi se oferă întotdeauna să conducă

Ești nedumerit de ce prietenii tăi nu vor să meargă în mașina ta? Poate pentru că în mașina ta nu miroase tocmai frumos sau poate că nu se mai simt în siguranță în ea. Poate pe ei nu-i lasă inima să-ți spună că ai nevoie de o mașină nouă, dar cu siguranță asta gândesc.

  1. Dacă nu mai pornește

În acest caz, în mod evident îți trebuie cât de curând o mașină nouă.

Puțini sunt cei care își permit să schimbe mașina o dată la 5 ani pentru a nu risca să o vândă pentru o sumă modică. Mașina ta a prins însă majoratul sub conducerea ta și a început să îți transmită unul sau mai multe din semnele menționate anterior? În acest caz, a venit momentul să îți iei rămas bun de la ea și să te orientez spre o nouă mașină alături de care să pornești pe noi drumuri pentru adunare de amintiri.

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/masina-vehicul-denaturare-fum-mini-3138810/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.