Ziarul electronic al arădenilor

Minor ascuns în portbagajul unui autoturism, descoperit la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul în vârstă de 13 ani, ascuns în portbagajul unui autoturism.

Copilul a fost descoperit când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român S.C., în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Spania. Împreună cu acesta, în calitate de pasageră, mai călătorea şi D.E., în vârstă de 32 de ani.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport şi au descoperit, ascuns sub o pătură, în portbagajul autoturismului, un minor. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean român în vârstă de 13 de ani şi este fiul pasagerei“, a informat Poliția de Frontieră.

Mama minorului a declarat că dorea să ajungă în Spania împreună cu fiul ei şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea document de călătorie valabil pentru minor şi procură notarială din partea tatălui pentru a putea călători în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei cetăţeni, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.