Ziarul electronic al arădenilor

Organizarea curții: sfaturi și idei

Orice persoană care are privilegiul de a locui la casă își dorește o curte mare, frumoasă, cu spații de relaxare și o grădină plină de flori și verdeață. Însă, aceasta este de cele mai multe ori ca o pânză albă, gata să fie conturată cu măiestrie și bun gust.

Dacă visezi să te bucuri de serile răcoroase de vară în propria curte, să îți servești cafeaua pe terasă sau să îți amenajezi un loc pentru grădinărit, trebuie ca spațiul dimprejurul casei să arate ca la carte.

În plus, organizarea este atunci când vrei să obții o zonă de care să poată profita toți membrii familiei tale. Dacă vrei mai multe motive pentru a petrece timpul în aer liber, alături de cei dragi, iată câteva idei despre cum ar trebui să îți organizezi curtea.

Amenajează grădină de legume într-un singur loc

De regulă, toți cei care locuiesc la casă vor să aibă parte și de o mică grădină cu legume și plante aromatice. În cazul în  care te numeri printre acești, fie că îți place să grădinărești sau vrei doar să te bucuri de diferite produse din propria curte, amenajează o zonă special pentru legume.

Nu este deloc atrăgător să plantezi legume în diferite locuri, așa că alege un spațiu în care să pui tot ceea ce îți dorești. Poți căuta un loc bine luminat sau, din contră, un colț ce pare neatrăgător și ar putea fi astfel decorat mai bine. Dacă nu vrei să-ți modifici prea mult curte, folosește-te de o grădină mobilă. O bicicletă, o roabă, câteva coșuri din răchită sau chiar o căruță veche îți pot fi de folos ca să cultivi legume.

Creează o zonă de relaxare

Dacă obișnuiești să petreci timp în curtea casei cu familia sau să organizezi adesea petreceri pentru prieteni, ar fi util să creezi un spațiu de relaxare. Poate fi vorba de o pergolă ori un foișor care să includă o zonă de barbeque, loc de servit masa, câteva fotolii sau o canapea comodă și un hamac, în funcție de posibilități.

Important este ca toate activitățile pe care le petreci în curte să se desfășoare în zona respectivă. În caz contrar, vei obține un spațiu în jurul casei foarte aglomerat, plin cu șezlonguri, scaune ori mese peste tot unde se găsește un loc liber.

Construiește un gard frumos

În situația în care vrei să-ți vezi proprietatea delimitată într-un mod ingenios, care să se potrivească stilului casei, construiește un gard deosebit, poate chiar ieșit din tipare. Pe lângă faptul că totul va părea mult mai organizat, acesta servește uneori și ca spațiu de depozitare, în special pentru curțile mici. Așadar, folosește stâlpi pentru gardul de la grădină care să fie rezistenți întrucât poți agăța ghivece cu flori, jardiniere ori diferite recipiente cu legume dacă duci lipsă de spațiu.

Gardul este o opțiune deosebită și atunci când ai nevoie de un suport pentru a amplasa mai multe obiecte de decor. Nu uita însă că acesta trebuie să fie suficient de solid, așa că alege cei mai buni stâlpi de pe emenatwork.ro ca să nu întâmpi nici un obstacol în amenajarea curții.

Integrează un loc de joacă pentru copii

Pentru a nu le da copiilor ocazia de a-și lăsa jucăriile prin toată curtea, peste legume sau flori, cel mai simplu ar fi să incluzi aici și un colțișor pentru aceștia. Pe lângă faptul că vor petrece mai mult timp în aer liber, pot beneficia de un spațiu doar al lor, iar tu vei avea o curte frumos organizată.

Realizează aleile sub forma pașilor japonezi

În mod clar, nici o curte nu va arăta frumos fără câteva alei atent creionate, care să facă legătura între spațiile amenajate. Acestea pot fi realizate din foarte multe tipuri de materiale, de la cărămidă sau piatră până la clasicele pavele. O idee demnă de luat în calcul dacă vrei să nu răpești foarte mult din spațiul verde esre amenajarea unor alei în pas japonez.

Asta înseamnă folosirea unor plăci de piatră cu forme mai mult sau mai puțin regulate și dimensiuni standard care se așează într-o manieră discontinuă, pentru a crea o cale de acces elegantă și discretă.

Folosește suporturi simple pentru uneltele de grădinărit

Pentru îngrijirea curții în mod sigur vei aduna o mulțime de unelte și accesorii de bricolaj, așa că dacă nu beneficiezi de un garaj, păstrează-le în ordine într-un palet de lemn. De asemenea, poți monta o poliță extrem de îngustă pe unul dintre pereții exteriori ai casei și să îi decupezi din loc în loc marginea pentru a fixa ustensilele de ea. Băncile din lemn cu lăzi de depozitare pot fi o soluție foarte practică pentru uneltele mai mici, la fel și panourile perforate pe care le găsești în magazinele de specialitate.

Cu puțină imaginație, vei putea să-ți organizezi toate instrumentele într-un mod simplu și chiar decorativ.

O casă înconjurată de un teren neîngrijit va avea un aspect exterior foarte neplăcut. Curtea este un loc minunat în care te poți relaxa în timpul tău liber, însă trebuie să o menții în ordine ca să poți să te bucuri de ea și să-i observi întotdeauna de frumusețea.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/house-spring-front-door-front-yard-949265/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.