Ziarul electronic al arădenilor

5 motive pentru care toate farmaciile trebuie dotate cu camere de supraveghere

Farmaciile sunt, prin definitie, locuri in care oamenii merg atunci cand sufera de o anumita afectiune sau au nevoie de un medicament.

Prin urmare, acestia ar trebui sa se simta in deplina siguranta intr-un astfel de spatiu si sa isi poata cumpara linistiti tot ce au nevoie pentru ca sanatatea lor sa se amelioreze intr-un timp cat mai scurt.

In acelasi timp, insa, farmaciile se numara printre tintele predilecte ale hotilor de buzunare, din motive lesne de inteles. In primul rand, aceste locuri sunt frecventate in special de persoane vulnerabile, printre care batrani sau persoane care sufera de anumite afectiuni. In al doilea rand, in farmacii se vehiculeaza sume mari de bani, in cele mai multe cazuri fiind vorba de bani cash.

In aceste conditii, farmaciile trebuie monitorizate si pazite continuu. Prezenta unui paznic nu este suficienta, intrucat acesta poate sa nu aiba atentie distributiva, iar cel putin cateva zeci de minute pe zi se va afla in pauza, timp in care farmacia va ramane nesupravegheata. Solutia este montarea unor camere de supraveghere, iar citind acest articol vei afla care sunt motivele unei astfel de masuri.

1. Linistea si siguranta clientilor. In momentul in care observa ca farmacia din care isi procura medicamentele este dotata cu camere de supraveghere, clientii se vor simti mai in siguranta si nu le va mai fi teama sa isi lase bagajele la intrare sau pe un scaun si sa isi scoata portofelul din geanta sau din buzunarul hainei.

Daca vor avea o experienta placuta si nu se vor simti nicio secunda in pericol, acestia vor recomanda respectiva farmacie si prietenilor, rudelor sau vecinilor, iar acest lucru este si in beneficiul patronilor.

2. Prevenirea furturilor. De obicei, hotii de buzunare aleg sa nu actioneze in locuri monitorizate cu camere de supraveghere, intrucat stiu ca pot fi identificati cu usurinta, prinsi in cel mai scurt timp si pusi sa plateasca pentru faptele lor.

Prin urmare, simpla prezenta a unor camere de supraveghere, chiar si daca acestea nu sunt bagate in priza, se dovedeste extrem de eficienta. In momentul in care hotii le observa, cel mai probabil vor renunta la planurile lor si se vor orienta catre o tinta nemonitorizata.

3. Identificarea hotilor. In situatia putin probabila in care hotii nu observa camerele de supraveghere sau decid sa isi duca la indeplinire planurile, imaginile captate pot fi predate autoritatilor. Oamenii legii le vor studia si ii vor identifica pe suspecti, care vor fi prinsi si privati de libertate, iar clientii isi vor recupera eventualele bunuri sau sume de bani furate.

4. Prevenirea tragediilor. Avand in vedere ca vorbim despre locuri frecventate de oameni bolnavi sau predispusi la anumite afectiuni, camerele de supraveghere din farmacii au si un alt rol extrem de important. Mai exact, urmarind imaginile captate, se poate observa exact momentul in care unui client i se face rau, iar angajatii farmaciei sau ceilalti clienti pot interveni imediat si pot suna la 112.

5. Linistea si siguranta angajatilor. Nu in ultimul rand, camerele de supraveghere le garanteaza angajatilor respectivei farmacii ca lucreaza intr-un loc sigur, unde furturile, jafurile sau alte incidente sunt foarte putin probabile. Astfel, acestia isi pot desfasura activitatea in liniste, fara stres, oferindu-le clientilor cele mai bune servicii posibile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.