Ziarul electronic al arădenilor

5 îmbunătățiri pe care trebuie să le faci mașinii tale odată cu venirea sezonului rece

Pentru a circula intotdeauna in siguranta si pentru a prelungi cat mai mult viata automobilului tau, este important ca periodic sa soliciti la un service auto o revizie tehnica, imbunatatind si schimband anumite piese, componenete care sunt pe punctul de a fi deteriorate.

Iata 5 imbunatatiri pe care trebuie sa le aduci masinii tale inainte de scaderea brusca a temperaturilor!

1. Verifica si completeaza nivelul lichidelor

In sezonul rece, primul lucru pe care trebuie sa il faci, este sa verifici nivelul lichidelor esentiale functionarii corespunzatoare a masinii.

Lichidul de motor, antigelul, chiar si lichidul de parbriz are trebui trecute in revista , completate sau inlocuite acolo unde este cazul. Inainte de a face o achzitie, verifica pretul pentru antigel si alege varianta cea mai convenabila pentru bugetul tau.

Nu uita ca in timp, consistenta acestor lichide poate fi deterioarata de anumiti factori interni si externi, iar din acest motiv ar trebui verificate, cu atat mai mult in sezonul rece.

2. Inlocuieste piesele uzate

Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere in urma unei revizii tehnice este sa schimbi piesele ce prezinta un grad ridicat de uzura cu unele noi, atat pentru a te bucura de functionalitatea masinii tale, cat si pentru a circula in siguranta, fara sa te supui pericolelelor, atat tu, cei dragi tie, cat si ceilalti participanti la trafic.

Daca esti in cautare de piese auto pentru Opel Astra G sau orice alt brand de masina, cel mai bine ar fi sa le cumperi noi, pentru a te asigura de buna lor functionare.

3. Schimba anvelopele

La fel de important si neaparat necesar este sa iti schimbi anvelopele cu unele potrivite sezonului rece.

Mai mult decat atat, aceasta practica este prevazuta in legislatie ca fiind obligatori.

Atunci cand temperatura scade pana la 7°C  soferul este obligat sa isi doteze corespunzator autovehicului cu pneuri de iarna.

Totodata, ar fi bine sa iti cumperi si lanturi pentru anvelope, mai ales pentru acele deplasari mai lungi ca durata si intr-un mediu sau o zona ce prezinta un relief accidentat si conditii de nisnoare abundenta.

4. Doteaza-ti masina cu ustensilele corespunzatoare

In afara de aceste schimbari pe care este necesar sa le faci, este bine sa fii pregatit pentru orice situatie speciala sau mai putin placuta. Din acest motiv, ar trebui sa ai tot timpul la tine cateva obiecte ce se vor rezulta a fi de mare folos. In primul rand, ar trebui sa ai o trusa de prim ajutor complet echipata si in termeni optimi de valabilitate.

De asemenea, iti vor fi necesare triunghiurile reflectorizante, vesta reflectorizanta, dar si ustensile pe care sa le folosesti in caz de pana, precum o pompa de compresie sau un cricket. Nu uita ca roata de rezerva ar trebui sa fie intotdeauna in masina, si de preferat, sa nu fie deteriorata sau lipita la vulcanizare.

5. Pentru drum lung, asigurata-te ca ai tot timpul resursele si proviziile necesare

Atunci cand intentionezi sa pleci intr-o calatorie ce se desfasoara pe un traseu mai lung sau cand urmeaza sa pleci in vacanta, este bine sa ai tot timpul la tine resursele ideale, in cazul in care se intampla o situatie neprevazuta sau neplacuta. Pune in masina lanterne incarcate si/sau baterii de rezerva pentru acestea, haine mai groase, paturi si combustibil de rezerva.

Acestea sunt cele mai importante imbunatatiri si ustensile pe care trebuie sa le faci autovehicolului tau sau pe care ar trebui sa le ai in permanenta odata cu instalarea temperaturilor scazute, pentru a evita pericolele si pentru a te deplasa in conditii de siguranta.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.