Ziarul electronic al arădenilor

28 de migranţi, prinși când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 28 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în camioane sau mergând pe jos pe câmp, toţi fiind din Afganistan, Pakistan şi Somalia.

Într-un camion condus de un român, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost găsiţi şase migranţi. Aceştia erau ascunşi printre ambalaje pentru sucuri transportate în Olanda, potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani şi sunt solicitanţi de azil.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au verificat două camioane conduse de un bulgar şi un ucrainean, care transportau grupaje metalice, boilere şi pahare din sticlă pentru firme din Germania şi Franţa. Printre mărfuri, se aflau 14 persoane din Afganistan, Pakistan şi Somalia, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani.

Marţi dimineaţă, în zona oraşului Nădlac, un echipaj a observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani“, se arată în comunicat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, în ultimele luni a crescut numărul migranţilor care încearcă să treacă ilegal graniţa pentru a ajunge în alte ţări europene. De asemenea, în 2020 numărul a fost de 2,5 ori mai mare decât în anul anterior. Au fost prinse 2.011 persoane, faţă de 945 în 2019, jumătate dintre ele fiind găsite ascunse în camioane de marfă care urmau să ajungă în Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.