Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 14 elevi de la Liceul „Adam Muller Guttenbrun“, din nou la spital

Un număr de 14 elevi de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun“ din Arad au ajuns, luni, la spital, după ce au fost reluate cursurile.

La acest liceu, orele au fost suspendate patru zile, din cauză că zeci de copii s-au intoxicat după deratizare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a precizat că un copil a fost preluat cu ambulanţa şi dus la spital, după ce i s-a făcut rău, apoi alţi zece au fost duşi la Spitalul Judeţean de părinţi.

„Deocamdată medicii nu au făcut o corelare cu cazul anterior. Elevii care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad sunt de la acelaşi liceu la care s-a făcut dezinsecţie şi deratizare şi în urma acestei acţiuni mai mulţi copii au ajuns la spital acuzând stări de rău, dar învaţă în corpuri diferite de clădire”, a declarat George Pleşca.

Ulterior, ISU Arad a precizat că a fost trimis echipajul de cercetare chimică, biologică, axiologică și nucleară pentru efectuarea unor măsurători la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun“.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, doi elevi, de 8 ani, respectiv 18 ani, au rămas internaţi.

„Băiatul de 8 ani este internat la Infecţioase. Dispeceratul ISUAR a primit primul apel telefonic în jurul orei 17.10, fiind vorba de o fetiţă de 15 ani (dureri de burtă), la care a intervenit echipaj medical SAJ B. Alți doi copii au refuzat internarea, iar restul au plecat acasă cu recomandări medicale.”, au precizat reprezentanţii UPU Arad.

Luni, Liceul „Adam Muller Guttenbrun” a fost redeschis, după ce reprezentanţii ISU au ventilat toate încăperile, în urma dezinsecţiei şi deratizării care au fost făcute în timpul vacanţei de iarnă.

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 13 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja zeci de adolescenţi.

Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi pentru trafic de substanţe periculoase.

Inspectorii sanitari care se ocupă de anchetă susțin că una dintre substanțele folosite pentru dezinsecția școlii era interzisă în România, iar o alta ar fi fost folosită în concentrație prea mare.

UPDATE

„14 copii care au ajuns la UPU, cu vârste între opt şi 18 ani, trei dintre ei, de opt, 17 şi 18 ani fiind internaţi. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi 11, unii sunt în curs de investigare, iar alţii au plecat deja acasă. Simptomele pe care aceştia le acuză sunt dureri abdominale, dureri de cap şi erupţii cutanate“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.