Ziarul electronic al arădenilor

Metode prin care poti verifica seriozitatea angajatilor din Arad

Daca o firma trebuie sa ofere angajatilor siguranta, securitate si incredere, angajatii trebuie sa dovedeasca ca sunt seriosi, perseverenti, muncitori si implicati. Nu este suficient ca cel care ofera locul de munca sa se prezinte la birou in fiecare zi, atat timp cat intarzie si pierde timpul pe parcursul orelor de munca.

Chiar daca, la inceput, conteaza foarte mult CV-ul si profilul celui ce urmeaza a fi angajat, dupa o anumita perioada de timp, se pune accent pe atitudinea cu care trateaza orele de lucru.

Vestea buna este ca un angajator poate verifica seriozitatea angajatilor sai, prin intermediul unor metode simple, dar extrem de eficiente.

Iata care sunt metodele prin care poti verifica gradul de implicare al angajatilor:

  • Verificari inopinate

Cel mai sigur mod de a verifica productivitatea celor pe care i-ai angajat consta in vizitele inopinate, prin intermediul carora ai posibilitatea de a afla stadiile la care se afla proiectele firmei. Este indicat sa verifici fiecare salariat in parte, iar, unde gasesti nereguli, sa oferi solutii, ajutor si sfaturi, astfel incat productivitatea lui sa creasca.

Niciodata nu mustra un angajat in fata celorlalti colegi, deoarece, in acest fel, incredere si stima de sine al subalternului scade, ceea ce nu este de dorit pentru binele afacerii.

  • Sedinte regulate

O alta metoda eficienta prin care poti tine sub control mediul de lucru al angajatilor consta in realizarea unor sedinte regulate, o data pe saptamana sau pe luna, in functie de necesitati.

In cadrul acestor intalniri, ai ocazia de a prezenta nivelul la care se afla firma, pasii pe care afacerea ii mai are de parcurs pana la atingerea succesului si noile proiecte, cu scopul de a stimula interesul subalternilor.

  • Acces prin pontaj

In cazul in care timpul nu-ti permite sa discuti cu fiecare angajat al firmei, poti instala sisteme de control al accesului in cladire, astfel incat sa ai la cunostinta timpul pe care fiecare il petrece in cadrul biroului.

Pe langa faptul ca prin intermediul acestui sistem verifici momentul in care angajatii ajung si pleaca de la serviciu, oferi siguranta, deoarece accesul in cladire se face doar pe baza unor cartele magnetice.

Daca iti surade aceasta idee, intra pe A2T.ro si informeaza-te cu privire la cele mai noi sisteme de pontaj, pentru a-l alege pe cel potrivit afacerii tale.

  • Camere de supraveghere video

In cazul in care observi un grad scazut de implicare al angajatilor, poti instala sisteme de supraveghere video in fiecare camera a firmei. Este o metoda eficienta, care s-a dovedit a fi, in numeroase cazuri, extrem de benefica pentru demersurile afacerii.

In momentul in care subalternii se afla sub o camera de supraveghere, acestia tind sa munceasca mai mult, sa-si dea silinta si sa depuna tot efortul, pentru a nu fi mustrati de catre sefi. Astfel, acestea reprezinta o optiune ideala in cazul in care productivitatea firmei scade brusc si considerabil.

In concluzie, in cazul in care conduci o firma si cauti solutii de verificare a angajatilor, tine cont de metodele prezentate mai sus si sigur firma va ajunge pe culmile succesului.

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.