Ziarul electronic al arădenilor

Zilele Maghiare Arădene. Vor fi organizate diverse evenimente

Programul „Zilelor Maghiare Arădene“ va dura două săptămâni, în acest an, începând cu 22 septembrie, până la comemorările din 6 octombrie dedicate celor 13 generali ucişi în Arad la sfârşitul Revoluţiei de la 1848-1849.

Potrivit programului publicat de UDMR Arad, în perioada 22 septembrie – 6 octombrie vor avea loc numeroase concerte, spectacole şi workshopuri pentru comunitatea maghiară.

În weekendul 22 – 24 septembrie, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare vor avea loc activităţi pentru copii şi tineri, un târg de artizanat, spectacole şi evenimente sportive, iar pe scena principală vor urca artiştii Sárik Péter Trio, Mariann Falusi, Bikini, Korda György, Balázs Klári şi R-GO.

Activităţile vor continua zilnic în următoarele două săptămâni, fiind organizate un târg de produse arădene, un festival gastronomic, o expoziţie de machete de automobile, observaţii astronomice, proiecţii de filme, ateliere pentru tineri, spectacole şi concursuri. Majoritatea acestor activităţi vor avea loc în Parcul Reconcilierii.

Ziua de 6 octombrie va aduna cei mai mulţi membri ai comunităţii maghiare, care în fiecare an aduce un omagiu memoriei generalilor ucişi la finalul revoluţiei paşoptiste. Depunerile de coroane la Obeliscul din Subcetate vor avea loc la ora 16,00, în timp ce comemorările din Parcul Reconcilierii vor începe la ora 19,00. Vor fi depuse coroane de flori la baza Statuii Libertăţii şi vor fi ţinute discursuri ale oficialilor invitaţi din România şi Ungaria, iar seara se va încheia cu un marş cu făclii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.