Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de migranți, depistați la Nădlac II și Vărșand

Zeci de migranţi din Siria, Irak, Iran, Pakistan şi India, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria prin judeţul Arad, fie ascunşi în autovehicule fie mergând pe jos pe câmp spre Spaţiul Schengen.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timp ce erau verificate un TIR şi o autoutilitară conduse de şoferi turci, au fost descoperiţi ascunşi în vehicule 33 de străini.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, şoferii transportau metal, role de hârtie şi piese auto pentru societăţi comerciale din Germania şi Anglia.

„În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate mărfurilor, printre bunurile transportate, 33 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak, Iran, Pakistan şi India, unii dintre aceştia fiind intraţi legal în ţara noastră, toţi intenţionând să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei“, se arată în comunicat.

În zona localităţii Vărşand, o patrulă de frontieră a observat, la 100 de metri de graniţa cu Ungaria, patru persoane care se deplasau pe jos spre ţara vecină. Acestea au fost interceptate şi s-a constatat că sunt din Pakistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei doi şoferi turci sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.