Ziarul electronic al arădenilor

Atenționare meteo. Cod portocaliu de furtună şi averse în județul Arad

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de averse şi grindină, valabilă în zone din patru judeţe, înclusiv Arad, respectiv un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează alte zece judeţe, pe parcursul zilei de marţi.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 12.00 – 20.00, în judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş și Hunedoara, va fi valabil Codul portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Local, cantităţile de apă vor fi de 40 – 70 l/mp, în intervale scurte de timp.

De asemenea, în intervalul orar 11.00 – 23.00, va intra în vigoare un Cod galben de vreme instabilă. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj şi Vâlcea.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor mai semnala, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri, 31 mai.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.