Ziarul electronic al arădenilor

Vrei să schimbi aspectul băii tale în această primăvară? Plantele sunt soluția!

Din ce în ce mai multe persoane au început să își decoreze locuințele cu ajutorul plantelor. Acestea sunt adesea plasate fie în living, fie în dormitor sau pe terase, dar puțini sunt cei care se încumetă să se folosească de ele pentru decorarea băii.

Există, însă, nenumărate variante dintre care poți alege, trebuie doar să ai în vedere anumite aspecte!

Iată cum poți integra perfect plantele în designul băii tale

Dacă îți dorești să schimbi ceva în baia ta, însă nu ai fondurile necesare pentru o remodelare completă, adăugarea unor plante este soluția perfectă! Ele vor aduce un plus de stil, în același timp în care vor purifica aerul și îți vor da o mână de ajutor în ceea ce privește reducerea stresului (descoperă aici alte patru metode prin care poți lupta cu stresul cronic) sau anxietății.

În cazul în care te numeri printre persoanele care nu aleg obiecte de decor pentru baie, aceasta fiind o încăpere mai mult funcțională decât estetică, poți utiliza plantele drept elementele ornamentale. Prin alegerea celor potrivite și plasarea lor într-un mod inteligent, vei reuși să obții o baie demnă de orice revistă despre designul interior.

Evident, în cazul băilor mici, mai potrivite sunt plantele de mici dimensiuni. În cazul unei băi mari, poți alege atât flori mici pe care să le așezi pe diversele corpuri de mobilier, cât și unele mai voluminoase, pe care să le poziționezi direct pe podea sau pe diferite suporturi.

Dacă baia din casa sau apartamentul tău este de dimensiuni reduse, probabil nu ai îndeajuns de mult spațiu pe podea pentru a poziționa câteva plante. Poți, însă, folosi un corp de mobilă pentru baie de la InstalPlus, pe care să pui câteva ghivece care se potrivesc pe această suprafață. Încearcă să asortezi culoarea acestora cu nuanța mobilierului sau optează pentru culori complementare. De asemenea, dacă mobilierul, faianța și gresia sunt în tonuri neutre, poți alege ghivece colorate care să adauge un plus de culoare și să devină punctul de interes al băii.

Care sunt plantele pe care le poți crește în baie? Ei bine, vei fi liniștită când vei afla că acestea sunt numeroase și, dacă ești o iubitoare a lor, cu siguranță le cunoști deja:

  • Limba soacrei (Sansevieria);
  • Aloe vera;
  • Cornul cerbului (Platycerium);
  • Orhidee;
  • Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia);
  • Planta păianjen (Chlorophytum);
  • Feriga;
  • Copacul dragon (Dracaena);
  • Gardenia;
  • Pana cocoșului (Aspidistra elatior);

Alege plante care se potrivesc cu stilul în care baia ta este amenajată. Spre exemplu, dacă spațiul tău este modern, s-ar potrivi mai bine o plantă cu frunzele ascuțite precum Aloe vera sau Limba soacrei. Totuși, înainte de a lua vreo decizie, verifică necesitățile individuale ale fiecăreia (cantitatea de apă, lumină, temperatura necesară) pentru a te asigura că va prospera în spațiul băii.

Dacă iubești plantele și îți place cum arată în interiorul locuinței tale, alege câteva care vor putea rezista chiar și într-o încăpere precum baia. Te vei bucura mult timp de prezența lor și te vor ajuta să te relaxezi mai bine atunci când parcurgi ritualul tău zilnic de îngrijire.

sursă foto: Shutterstock.com

Dacă nu îți dorești să recurgi doar la astfel de mici detalii și preferi să îți renovezi în mod complet spațiul băii, găsești mai jos datele de contact ale magazinului InstalPlus:

Instalplus – Instalatii termice si sanitare – Magazin Arad

Calea Radnei, nr. 246, Arad

Cod postal: 310292

Contact:

Telefon: 0735-533.498, 0730-091.841

E-mail: contact@instalplus.net

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.