Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost încarcerat în penitenciar.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, marți, că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. „Mandatul a fost emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Arad“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. Arădeanul a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani și două luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și  munițiilor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad, au precizat oamenii legii.

Coloane de camioane la ieşirea din ţară

Coloane mari de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, din cauza restricţiilor aplicate traficului greu până luni seara, astfel că şoferii aşteptau între 80 şi 420 de minute pentru a ajunge la controlul de la graniţă. În Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand se aştepta 300 de minute, deşi au fost deschise trei artere pentru camioanele care ies din România. La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aştepta în coloană cel puţin 300 de minute, fiind deschise cinci artere de ieşire. La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 80 de minute, iar controlul se făcea pe două artere.  Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat de presă conform căruia aglomeraţia s-a format „în urma restricţiilor de circulaţie de pe teritoriul Ungariei, din perioada 13 – 15 martie, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin“.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 15 martie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.613 persoane, verificate 131 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 21de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.500 de lei, dintre care 9, în valoare de 3.500 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație și celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Doi bărbați sunt cercetați pentru furt

Doi bărbați din municipiul Arad sunt cercetați penal pentru furt. Potrivit IPJ Arad, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat doi bărbați, de 25 și 30 de ani, din Arad, care, la data de 28 decembrie 2020, prin forțarea ușii de acces, ar fi sustras dintr-o căsuță situată în Parcul Europa, mai multe electronice. „Pe numele celor doi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.