Ziarul electronic al arădenilor

Virgiliu Jireghie, premiat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România

Artistul fotograf Virgiliu Jireghie se numără printre laureaţii premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pe anul 2019, acordate în cadrul unei festivităţi online.

„Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România acordat, în cadrul unei festivităţi online, Premiile pentru activitatea din anul 2019 a jurnaliştilor care au participat la concursul «ACTA non verba». Juriul, alcătuit din personalităţi ale mass-media, a distins cele mai bune producţii jurnalistice din toate segmentele profesionale, care certifică, o dată în plus, standardele înalte la care profesează membrii Uniunii“, se precizează într-un comunicat de presă al UZPR.

Doctor în arte vizuale, profesionist de calibru, expert al imaginii, Virgiliu Jireghie (78 de ani) munceşte şi creează în Arad.

„Legăturile sale cu presa sunt îndelungate, profunde şi pline de semnificaţii. Este lector universitar la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» Arad, Catedra de Mass Media, instituţie în cadrul căruia a înfiinţat, în 2008, postul «Goldiş TV» – online. Virgiliu Jireghie a editat zece albume fotografice, a creat lucrări pentru 77 de expoziţii şi a participat la 2.000 de expoziţii colective în ţară şi în străinătate. Pentru remarcabila sa creaţie în domeniul fotografiei de presă, Virgiliu Jireghie a primit Premiul UZPR «ACTA non verba!», la secțiunea «Fotojurnalism»“, au mai informat reprezentanții UZPR.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.