Ziarul electronic al arădenilor

Violență în familie. Ordine de protecție emise pe numele unor bărbați și femei

Mai multe cazuri de violență în familie au fost raportate în ultima perioadă, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au emis ordine de protecție pe numele unor bărbați, dar și pe numele a două femei.

Polițiștii din Nădlac au fost sesizați, sâmbătă, de un bărba de 52 de ani, din acest oraș, despre faptul că soția lui, în vârstă de 39 de ani, l-ar fi amenințat cu acte de violență.

„Pe numele femeii a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, care la rândul său, a depus plângere penală prealabilă împotriva soțului despre care susține că, la data de 12 octombrie, ar fi agresat-o fizic, lovind-o în zona corpului. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare“, a informat IPJ Arad.

Polițiștii din Chișineu Criș cercetează un bărbat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, pe numele unui bărbat de 51 de ani, din Chișineu Criș, căruia i-a fost interzis să se apropie de soția sa, de aceași vârstă, întrucât, în urma unui conflict spontan, ar fi lovit-o cu pumnul în zona gâtului. În ziua următoare, bărbatul a încercat să pătrundă în imobilul unde domiciliază împreună cu soția, forțând ușa de acces.

„Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 22^4 alin. (1) și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, faptă prev. și ped. de art. 32, alin. 2 din Legea 217/2003“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică cercetează o femeie pentru violență în familie.

Oamenii legii au fost sesizați, sâmbătă, de un arădean de 68 de ani, despre faptul că, aflându-se la domiciliu împreună cu soția sa, în vârstă de 45 de ani, aceasta l-ar fi amenințat și zgâriat.

„Pe numele femeii a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

În cursul zilei de duminică, polițiștii de la Biroul Ordine Publică au reținut, pentru 24 de ore, un arădean de 53 de ani, pe numele căruia, la data de 12 octombrie, a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile. Acesta, pe fondul geloziei, și-ar fi agresat fizic, cu pumnii și picioarele, apoi cu o paletă de tenis, soția în vârstă de 29 de ani, care ulterior a fost transportată la spital.

„Femeia și-a retras plângerea penală, depusă inițial împotriva făptuitorului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare“, se menționează în informarea remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.