Ziarul electronic al arădenilor

Vernisaj. „Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, la Biblioteca Județeană Arad

Într-un context plin de culoare și expresivitate artistică, marți, 9 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează vernisajul expoziției de pictură „Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, a artistului plastic Jeni Maria Lucan.

Pictura abstractă, concentrându-se pe expresia emoțională și conceptuală prin intermediul formelor, culorilor și compozițiilor non-reprezentative, transmite idei, emoții și senzații, artistul utilizând creativitatea plastică pentru a explora relații între formă, culoare, textură și compoziție.

Creațiile expuse pe simezele Bibliotecii arădene oferă deplina libertate privitorului de a experimenta și interpreta în mod subiectiv, simbolurile ascunse în tușele de culoare ale artistului plastic Jeni Maria Lucan, membru al Asociației „Ion Andreescu” Arad.

Născută în Bârlad, dar fascinată de frumusețea orașului de pe Mureș, unde s-a stabilit după absolvirea studiilor economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, Jeni Maria Lucan se descrie ca un artist plastic autodidact, având numeroase expoziții personale și colective, expunând și la evenimente literare și culturale din Arad, Lipova, Timișoara sau Iași, contribuind la diversitatea și bogăția artei contemporane.

Vernisajul, găzduit de Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad și moderat de prof. Ioana Nistor, va include un dialog cultural la care vor participa artistul plastic Maria Furnea, membru a Uniunii Artiștilor Plastici din România, alături de drd. Mihaela Livia Guleș, Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru a completa experiența vizuală oferită de arta plastică, interpreta Monica Mihaela Cojocaru va susține un recital de muzică folk.

Iubitorii de frumos pot vizita expoziția de artă plastică „Dialoguri cromatice în abstractul vizual” în perioada 9 – 26 aprilie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.