Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 240 de amenzi au fost date de poliţiştii rutieri, care au efectuat, în ultimele 24 de ore, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

IPJ Arad a anunțat, vineri, că pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 241 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei. „Dintre acestea, 40 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 201 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice“, a informat IPJ Arad. De asemenea, au fost reţinute 32 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Amenzi de peste 10.000 de lei

Polițiștii din Curtici, împreună cu cei din Sântana și cu cei de la Serviciul Rutier au desfășurat o acțiune pentru combaterea indisciplinei în trafic. În urma activităților desfășurate pe parcursul a două ore, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.845 de lei, conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), dar și două sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 (privind normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică), în valoare de 700 de lei. Totodată, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și un permis de conducere. Asemenea acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, în tot județul, a informat IPJ Arad.

Șofer sub influența alcoolului

Un bărbat care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului a fost depistat de polițiști de la Secția nr. 2 Micălaca. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Tisa Nouă, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Nicolae Titulescu din municipiu. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice  a unui autoturism sub influența alcoolului.

Cu documente false la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Curtici au depistat un bărbat şi o femeie din Federaţia Rusă care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documente false bulgăreşti. Cei doi erau pasageri într-un tren care circula pe relaţia Brasov – Budapesta, iar la controlul de frontieră, s-au legitimat cu două cărţi de identitate asemănătoare celor eliberate de autorităţile bulgare. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Federaţia Rusă, Ulyana G., de 28 de ani, şi Dmitri S., de 35 ani. Cei doi au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.000 euro, fiecare, şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spania, dar nu aveau o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.