Ziarul electronic al arădenilor

Vacanţă în Zanzibar – Ce trebuie să ştii când ajungi la destinaţie

Situată în mijlocul Oceanului Indian, Zanzibar este o insulă tropicală care a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinații exotice din întreaga lume.

Insula oferă cam tot ce și-ar dori orice turist venit să petreacă un sejur într-un astfel de loc exotic, de la plajele cu nisip fin și apele limpezi cu recife de corali, până la savori nemaiîntâlnite ale fructelor și condimentelor locale.

Dacă și tu ți-ai ai ales una din numeroasele oferte de vacanță în Zanzibar, îți dezvăluim câteva lucruri importante pe care să le știi când debarci pe insulă.

Informații generale

Limba oficială din Zanzibar este swahili, însă nu trebuie să îți faci griji în această privință, pentru că majoritatea localnicilor vorbesc și engleza. Fiind un teritoriu autonom care aparține Tanzaniei, moneda națională în Zanzibar este șilingul tanzanian.

Atunci când ajungi le destinație este indicat să ai la tine dolari americani, pentru că este moneda pe care o poți schimba cel mai ușor și mai convenabil. De altfel, cam peste tot vei putea plăti direct în dolari americani, iar dacă rămâi fără cash, vei găsi mai multe bancomate în capitala Stone Town.

Dacă ajungi în Zanzibar în perioada aprilie-iunie, trebuie să te aștepți și la ceva ploi de lungă durată, însă în restul anului vremea este perfectă. Temperaturile maxime ajung până la 31-32 de grade, iar minimele nu coboară sub 20 de grade.

Paradisul condimentelor

Zanzibarul este supranumit de cei care l-au vizitat „Insula condimentelor” sau „Paradisul condimentelor”, datorită varietății foarte mari de ingrediente ce pot fi găsite aici. De altfel, culturile de condimente sunt predominante pe insulă, iar asta se simte în aromele speciale ale felurilor de mâncare servite în orice restaurant. În aceeași notă, și prețurile la mâncare sunt destul de piperate, iar partea proastă este că porțiile sunt mai mici decât suntem noi obișnuiți în România.

O cină pentru o persoană costă cam 15 dolari, dar dacă vei vizita și capitala Stone Town, vei putea găsi și câteva localuri în care se poate mânca mai ieftin, cu 5-6 dolari de persoană.

Ce obiective poți vizita

Am vorbit deja de capitala Stone Town, în care nu trebuie să ratezi zona veche, Stone Ch Town, construită în întregime din piatră, și aflată în patrimoniul UNESCO începând cu anul 2000.

Pe insulă există și un parc național, care se numără printre obiectivele turistice importante din Zanzibar. Este vorba de pădurea Jozani, areal cu o mare biodiversitate, în care se remarcă pădurile de mangrove și specia de maimuțe Red Colobus, aflată pe cale de dispariție.

Mulți turiști care aleg să viziteze Zanzibarul o fac și pentru că acesta este locul în care s-a născut și a copilărit legendarul Freddie Mercury, fostul solist al trupei Queen. Deși a petrecut destul de puțini ani pe insulă, apoi s-a mutat definitiv în Marea Britanie, în Stone Town, casa în care a locuit familia acestuia a devenit un important obiectiv turistic.

Alte activități de vacanță

În Zanzibar poți face și un tur tematic denumit Ruta Sclavilor, amintind de faptul că, multă vreme, comerțul cu sclavi a fost una din principalele activități de pe insulă, la un moment dat trei sferturi din populație având de suferit de pe urma acestui fenomen.

O altă ofertă atractivă este Safari Blue, care te va purta timp de o zi într-o croazieră cu barca de-a lungul  coastei Zanzibarului, cu numeroase escale în locuri de vis. Dacă adaugi și experiența de neuitat a unei reprize de scuba diving sau snorkeling, ai toate motivele să nu ratezi o astfel de oportunitate când ajungi în Zanzibar.

Ar mai fi multe de spus despre această destinație, însă îți lăsăm plăcerea de a descoperi singur tot ceea ce are de oferit Zanzibarul.

sursa foto: pixabay.com/ro/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.