Ziarul electronic al arădenilor

16 aparate și instrumente performante de care ai nevoie pe șantier

Atunci când coordonezi o echipă de construcții profesionistă, vei avea nevoie de aparatele și instrumentele potrivite. Să te asiguri că ai instrumentele esențiale este vital pentru eficiența constructorilor și pentru a nu întârzia lucrările pe șantier.

Parcurge articolul de față pentru a descoperi care sunt acestea.

Ciocanul de cărămidă

Ciocanul de cărămidă este util în construcții pentru a tăia cărămizile și pentru a le așeza in vederea alinierii perfecte.

Dalta

În general, dalta este folosită pentru a executa lucrările din lemn, dar mai poate fi utilizată și pentru a nivela betonul sau a îndepărta excesul de beton de pe suprafața întărită.

Fierăstrăul circular

Acest instrument este folosit pentru tăierea plăcilor de lemn, a ramelor și nu numai. Execută tăieri foarte precise într-un timp scurt și este mai sigur decât fierăstrăul clasic.

Betoniera

Betoniera este un utilaj nelipsit de pe orice șantier, deoarece e crucială pentru obținerea betonului. Aceasta amestecă în cuva rotativă ingredientele mortarului, și anume apa, nisipul și cimentul.

Roata de măsurare

Roțile de măsurare sunt utilizate pentru a determina distanțele intre diferite puncte. Acestea au diametrul cunoscut și înregistrează singure numărul de rotații complete pe care le efectuează, făcând astfel munca mai ușoară.

Excavatorul

Excavatorul este un utilaj potrivit pentru a săpa pământul, dar și pentru a extrage balastul, piatra, nisipul sau oricare alte materiale din cariere sau din locuri mai greu accesibile.

Mașina de găurit

Mașina de găurit se folosește pentru a realiza găuri în plăci, pereți, uși sau ramele ferestrelor. Mașinile de tip hobby și cele semi-profesionale nu fac față nevoilor de pe șantier, așa că asigură-te că achiziționezi mașini de găurit profesionale.

Gletiera

Gletiera este utilă pentru a netezi suprafața tencuită din beton. Aceasta este manevrată de mâner și prezintă o suprafața netedă, cu care se lucrează, care poate fi din plastic, lemn sau metal.

Fierăstrăul manual

Fierăstrăul manual este util la tăierea materialelor din lemn, cum sunt ferestrele, ușile, panourile cu plăci și altele.

Șpaclul

Șpaclul este util pentru finisarea chitului, dar poate fi ideal și pentru a reduce grosimea finisajului atunci când acesta este prea gros.

Nivela

Nivel (cunoscută și ca boloboc) este, de regulă, confecționată din lemn, având în centrul un tub umplut parțial cu alcool. Bula de aer care se formează în interior indică nivelul suprafeței față de sol. Aceasta este nivelată atunci când bula se află în centrul tubului.

Fiecare instrument sau utilaj de construcții este necesar pentru a ajunge la rezultate bune pentru întreg proiectul. Alături de uneltele menționate mai sus, se mai adaugă și echipamentele și instrumentele de protecție pe care constructorii ar trebui să le folosească astfel încât să nu apară accidente neașteptate.

sursă foto: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.