Ziarul electronic al arădenilor

4 joburi pentru care nu este necesară experiența anterioară

Intrarea în câmpul muncii poate fi cel puțin înfricoșătoare atunci când n-ai mai lucrat niciodată. Dacă ești în căutarea primului job trebuie să înțelegi că ceea ce simți acum este absolut normal: cu toții trebuie să începem de undeva.

Din fericire, există o mulțime de joburi în cadrul cărora experiența nu este atât de relevantă, angajatorii căutând mai degrabă persoane valoroase pe care le pot transforma în profesioniști.

Descoperă în rândurile următoare câteva meserii în care experiența anterioară nu este necesară.

Operator baze de date

Un job nu foarte dificil, dar nici deosebit de antrenant, a fi operator de baze de date presupune totuși o atenție ieșită din comun. Meseria este una relativ monotonă, dar poate fi un prim pas în cariera oricărei persoane care dorește să aibă un venit constant.

Astfel, te vei bucura să afli că acest domeniu este în creștere, noile tehnologii și procesele aferente necesitând tot mai multe persoane care să actualizeze bazele de date ale companiilor. Se poate lucra și ca freelancer în acest domeniu, ceea ce va însemna că-ți vei stabili singur programul, atâta timp cât vei respecta termenele limită impuse de angajator.

Agent de call center

Probabil una dintre cele mai răspândite meserii printre studenți este cea de operator call center, mai ales în cazul celor care cunosc una sau mai multe limbi străine. Programul este deosebit de flexibil în acest domeniu, iar salariul poate fi mai mult decât satisfăcător pentru un începător.

Activitatea nu este una foarte grea în general, principalele atribuții ale unui agent de call center fiind comunicarea prin telefon/chat/e-mail cu diverși clienți și rezolvarea problemelor ridicate de aceștia. Evident, vei avea nevoie de abilități avansate de comunicare și de rezolvare de probleme. Nu în ultimul rând, înainte de a alege acest job, asigură-te că ești o persoană deosebit de răbdătoare și înțelegătoare.

Asistent manager (virtual)

Fie că vei desfășura această meserie de la birou sau de acasă, în cazul în care vei fi un asistent virtual, lista de îndatoriri nu va fi extrem de diferită. Probabil cea mai mare diferență va fi cea care privește hainele pe care le vei purta. Printre cele mai căutate aptitudini din acest domeniu se numără capacitatea de a te organiza, eficiența și proactivitatea.

Angajatorii vor căuta persoane de încredere care să înregistreze și mențină documente, să programeze întrevederi și evenimente și să preia apelurile în lipsa managerului. În plus, dacă lucrezi de la domiciliu și ești suficient de bine organizat, poți practica meseria de asistent virtual pentru mai mulți manageri simultan. Doar ai grijă să nu le încurci agendele!

Model de videochat

Probabil că te gândeai că ai nevoie de foarte multă experiență pentru a fi un model de videochat de succes dar, contrar opiniei populare, studiourile profesioniste preferă debutantele. De ce? Foarte simplu, modelele care au lucrat pe cont propriu sau cu alte studiouri au deja, în majoritatea cazurilor, o abordare deja conturată legată de această activitate.

Pentru a avea succes în industria de videochat trebuie să vii pe piață cu servicii calitative, industria fiind practic inundată de modele. Astfel, dacă alegi să lucrezi într-un studio de videochat, vei fi nevoită să înveți de la zero anumite principii de muncă. Lucru mult mai ușor de realizat dacă nu ai deja experiență în acest domeniu.

Încearcă unul dintre aceste joburi sau chiar pe toate patru și vezi care ți se potrivește!

sursa foto: unsplash.com/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.