Ziarul electronic al arădenilor

UTA a făcut recurs la sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină a FRF

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au anunţat că au făcut recurs la decizia de miercuri a Comisiei de Disciplină a Federaţiei de Fotbal, care a sancţionat cele două grupări să dispute următoarele patru meciuri de acasă fără suporteri şi să plătească fiecare câte 100.000 de lei.

„Clubul a atacat prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină din data de 27.03.2024 în care UTA a fost penalizată cu o amendă de 100.000 de lei și disputatea a patru meciuri de acasă fără spectatori. Condamnăm în totalitate actele de violență de pe stadioane, suntem pentru toleranță zero, dintre toate consecințele negative ale hotărârii, cel mai puternic ne afectează că sunt pedepsiți 10.000 de oameni din cauza unui grup mic greu de încadrat la categoria de suporteri. Suporterii UTA ei se îmbracă în roșu și alb, nu în negru. Clubul a făcut recurs în primul rând pentru masa mare de suporteri și pentru echipă”, a anunţat clubul arădean.

Dinamo a reacţionat miercuri pe Facebook, cu un comunicat în care se arată: „Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocaţi şi vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulţi ani în vigoare. Patru etape cu «porţile închise» înseamnă final de sezon, pentru suporterii noştri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Naţională”.

„Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu şi lung. Ar fi, însă, injust, ca fanii noştri, celebri în toată lumea pentru pasiune şi creativitate, să nu îşi poată încuraja echipa favorită. Dinamo va lupta cu toate forţele, transparent şi regulamentar, pentru dreptul suporterilor noştri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci”, se mai arată în comunicat.

„Pe lângă sancţiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicţie generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!”, a subliniat clubul, care, prin administratorul special Andrei Nicolescu, a apreciat că hotărârea Comisiei de Disciplină reprezintă „o palmă dată fotbalului şi dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deţinători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a creşte media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, şi cu fotbalul, în Uniunea Europeană”.

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii.

Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei.

UPDATE 2 UTA va juca patru meciuri fără spectatori

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.