Ziarul electronic al arădenilor

Unde găsești un aparat de sudură MIG MAG profesional?

Calitatea sudurii are mereu un cuvânt de spus în ceea ce privește consumabilele și echipamentele utilizate – mai ales dacă ne dorim să efectuăm o lucrare excelentă.

Cei care se află de ceva timp în căutarea unui aparat de sudură MIG-MAG probabil că știu la ce ne referim și cât de important este să avem mereu la îndemână o trusă cu echipamente de înaltă calitate.

Ce este sudura MIG MAG?

Celor pentru care domeniul sudurii este unul complet nou și nu dețin decât câteva din noțiunile de bază necesare, le vom explica în cele ce urmează, mai pe îndelete, în ce constă procesul MIG MAG.

Sudarea MIG MAG reprezintă tipul de sudură ce utilizează căldura generată de un arc electric continuu cu scopul de fuzionare a metalului în zona de îmbinare. Procesul de sudare MIG MAG face parte din categoria procedeelor de sudare prin topire în mediu de gaz protector, cu electrod fuzibil. Rolul gazului este de a proteja baia de metal topit de contaminarea atmosferică de un scut de gaz inert (MIG) sau activ (MAG). În funcție de materialul pe care dorești să îl sudezi, ai la dispoziție următoarele variante:

* pentru sudarea pieselor din aluminiu, cupru sau titan poți folosi gaze inerte MIG, adică ai nevoie de un aparat de sudură argon MIG MAG sau de un aparat de sudură cu heliu sau cu amestecuri între cele două tipuri de gaze;

* pentru sudarea oțelurilor obișnuite din construcții se utilizează gazul activ MAG (ce presupune, de fapt, dioxid de carbon sau amestecuri între acesta și argon).

Prin intermediul procedurii de sudură MIG MAG se pot suda materiale metalice cu o grosime de peste 0,4 mm, fără a exista o limită maximă. Ca regulă generală de respectat în timpul procedeului MIG MAG, atunci când sudezi piese mai groase de 6 mm, ai grijă să nu fie șanfrenate! De obicei, unghiul șanfrenului se încadrează între 20 grade și 35 grade.

Procedeul de sudură MIG MAG poate fi pus în practică într-o varietate de aplicații, însă condiția esențială este utilizarea corectă a gazului de protecție și a mărimii electrodului. De asemenea, devine importantă setarea corectă a parametrilor de sudură printre care se numără: tensiunea, viteza de deplasare, lungimea arcului electric, precum și viteza de alimentare a electrodului (a sârmei).

Unde găsești aparate de sudură MIG MAG profesionale?

Cei de la DeTop au o ofertă extinsă de produse așadar, dacă te afli în căutarea unui aparat de sudură MIG-MAG, vei găsi la ei o serie de aparate de sudură MIG MAG profesionale, la prețuri competitive.

Iată trei dintre cele mai apreciate aparate de sudură MIG MAG din portofoliul DeTop:

  • Aparat de sudură MIG MAG Telwin Bimax 152 Turbo

Aparat de sudură monofazat, pentru sudură cu fir continuu, în mediu protector de gaz MIG MAG. Printre caracteristicile tehnice se numără: ventilatul forțat, protecție termostatică, o greutate maximă bobină fir continuu de 5 kg. Acest aparat de sudură MIG MAG este prevăzut cu roți și mâner pentru transport.

  • Aparat de sudură MIG MAG Digital MIG 180

Un alt produs ce face parte din categoria aparatelor de sudură MIG-MAG, apreciat de către profesioniști, este aparatul de sudură MIG-MAG Digital MIG 180. Este un aparat compact, prevăzut cu roți, și este perfect pentru sudura cu fir în mediu protector de gaz.

  • Aparat de sudură MIG MAG Miller Migmatic 220

Printre cele mai căutate produse din catalogul DeTop se numără aparatele de sudură MIG-MAG profesionale de la Miller. DeTop este importatorul unic al produselor Miller Electric în România. Aparatul de sudură MIG MAG Miller Migmatic 220 este destinat exploatării în regim industrial ușor și mediu, iar utilizatorul se bucură de garanția de 3 ani pentru sursa de sudare.

Aparatul își găsește aplicabilitatea în unități reparații auto, în ceea ce privește producția de containere/confecție metalică, confecție și reparații elemente evacuare etc.

La DeTop clienții au la dispoziție o gamă largă de aparate de sudură profesionale, precum și restul produselor necesare: accesorii, consumabile (cum ar fi sârmă sudură MIG MAG la preț accesibil), echipamente de protecție etc. În cazul în care alegerea produselor potrivite se dovedește a fi dificilă, se poate apela cu încredere la ajutorul specialiștilor!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.