Ziarul electronic al arădenilor

De ce o boxă activă este mai potrivită pentru un eveniment de mici dimensiuni?

Reușita unui eveniment depinde de o multitudine de factori, totul începând însă de la organizarea din spate: locația, sistemul de lumini și cel de sonorizare, muzica, tematica petrecerii, meniul, aranjamentul meselor etc.

Indiferent de tipul de eveniment despre care discutăm, fie că ne referim la un concert live într-un restaurant sau petreceri private restrânse, sonorizarea este de departe unul dintre aspectele esențiale care poate transforma un eveniment banal într-unul de nota zece.

Un sistem audio ce conține o boxă activă va fi întotdeauna alegerea tehnicienilor de sunet. Spre deosebire de boxele pasive, cele active au în incinta acustică un amplificator deja instalat, pentru funcționarea acestora fiind nevoie de conectare la o sursă de semnal și la o priză.

De ce sunt mai potrivite boxele active profesionale pentru evenimentele de mici dimensiuni?

Este clar faptul că ambele sisteme audio, atât cele pasive, cât și cele active, prezintă avantaje și dezavantaje, însă, în ceea ce privește capacitatea de a face față cu brio unui eveniment de amploare, mult mai recomandate sunt boxele din cea de-a doua categorie.

Motivele pentru care aceste boxe profesionale active sunt alese de către tehnicienii de sunet sunt expuse prin comparație cu cele pasive:

* în primul rând, dat fiind faptul că boxele pasive nu au nevoie de o sursă externă de amplificare sau de o mână de cabluri de conectare, ele sunt mai ușor de transportat și de mutat;

* cuplajul între amplificator și difuzor este mult mai bun în cazul sistemului activ de boxe, datorită lipsei cablului de legătură dintre amplificator și boxa pasivă;

* în ceea ce privește organizarea de pe scenă, boxele active profesionale nu au nevoie de cablu de conectare între stație și difuzor (așa cum este cazul boxelor pasive) și, deci, nu vor aglomera scena foarte mult;

* datorită sistemului de amplificare inclus, sistemul de boxe active profesionale redă un sunet mult mai precis, mai consistent, și la un volum mai mare, fără riscul unor pierderi cauzate de cablurile lungi de conectare (între amplificator și difuzor, în cazul sistemului pasiv);

* un sistem de boxe active este mai ieftin în comparație cu întreaga configurație necesară boxelor pasive care necesită și amplificator și multe alte cabluri de conectare;

* dacă în cazul boxelor pasive evenimentul poate fi sabotat în situația în care la nivelul stației audio pot apărea defecțiuni, în cazul celor active, dacă una dintre boxe se strică, evenimentul poate fi dus la bun sfârșit cu celelalte.

Unde găsești un sistem de boxe active profesionale la un preț avantajos?

Cum boxele active sunt mai potrivite evenimentelor de mici dimensiuni, vom avea în vedere acest lucru atunci când alegem sistemul audio.

Locul care va găzdui evenimentul are o mare importanță în a decide dacă evenimentul este de amploare sau nu: încăperile aflate la subsol sau cele de mici dimensiuni, unde numărul de invitați este sub 100, intră în categoria evenimentelor reduse, în timp ce petrecerile în aer liber sau cele organizate în săli mari sunt cu siguranță considerate a fi ample.

Brandul este important de asemenea, putând dicta calitatea boxelor, fie ele de 1000w sau mai puternice, MAG, Bose sau OWL fiind printre cei mai cunoscuți și apreciați producători.

Nu în ultimul rând, magazinul din care acestea sunt achiziționate trebuie să fie specializat în acest domeniu și să dispună de un portofoliu de produse de calitate, de la branduri renumite. În România, un astfel de magazin este SoundStil, a cărui gamă de boxe active cuprinde produse de la brandurile de top amintite mai sus. Mai mult decât atât, echipa de profesioniști garantează fiabilitatea și rezistența produselor, indiferent de categoria din care acestea sunt.

Descoperă pe site-ul soundstil.ro toate instrumentele muzicale și echipamentele de sunet comercializate de către firmă și alege-le pe cele potrivite evenimentului tău! În cazul în care ai nevoie de mai multe informații sau nu știi ce se pretează mai bine nevoilor tale, nu ezita să ceri sfatul specialiștilor SoundStil.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.