Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Un turist s-a rănit după ce a căzut de pe un zid al Cetăţii Şoimoş

VIDEO Un turist s-a rănit după ce a căzut de pe un zid al Cetății Șoimoș, unde s-a urcat pentru a face o fotografie.

Incidentul a fost anunţat la 112, la ora 16.41, de martori, care au declarat că bărbatul se urcase pe unul dintre cele mai înalte ziduri rămase din Cetatea Şoimoş, pentru a face o fotografie, dar s-a dezechilibrat şi a căzut pe ruine.

Turistul, în vârstă de 45 de ani, a rămas captiv, într-o zona greu accesibilă, la o înălţime de aproximativ 15 metri.

El nu a mai putut coborî la baza cetăţii, astfel că pentru recuperarea sa a fost trimis un echipaj de salvatori de la înălţime de la Salvaspeo Arad.

Conform ISU Arad, pacientul a fost stabilizat de echipajul SMURD Vladimirescu, el având o fractură deschisă la un picior.

În zonă a a ajuns și un echipaj de salvare de la înăltime, pentru a coborî victima, care urmează să fie transportată la spital. Pentru coborârea victimei a fost realizat un dispozitiv format din scripeți și frânghii.

Ruinele Cetăţii Şoimoş se află pe un deal din Lipova, fiind vizitate de zeci de turişti în fiecare zi, în special în weekend.

foto/video: ISU Arad

UPDATE

În jurul orei 21.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat că victima a fost preluată de un echipaj SMURD, pentru a fi transportată la spital. Turistul are o fractură deschisă la un picior și prezenta o hipotermie ușoară.

 

 

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.