Ziarul electronic al arădenilor

Un TIR încărcat cu peste 80.000 de pachete cu ţigări, găsit abandonat la Hălmagiu

Poliţiştii şi procurorii arădeni au descoperit un TIR înmatriculat în Ungaria abandonat în localitatea Hălmagiu, iar la deschiderea remorcii, în baza unui mandat de percheziţie, au găsit peste 80.000 de pachete cu ţigări de contrabandă provenite din Belarus.

TIR-ul staţiona în localitate de mai multe zile, motiv pentru care poliţiştii au bănuit că ar putea fi vorba de un transport ilegal.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, Diana Ilca, a declarat luni, pentru Agerpres, că vehiculul a fost percheziţionat duminică seara şi a fost descoperită o cantitate de peste 80.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

„Ca urmare a efectuării percheziţiei asupra ansamblului, a fost găsită cantitatea de 82.265 pachete cu ţigarete de marca NZ Gold, netimbrate, de provenienţă Belarus. La aceeaşi dată, s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în 14 locaţii din comuna Hălmagiu (…) în unele locaţii fiind depistate cantităţi de ţigarete de contrabandă“, a declarat prim-procurorul.

Până în prezent, nu a fost identificat şoferul TIR-ului, iar cercetările pentru depistarea acestuia continuă.

IPJ Arad a anunțat că polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei de la Serviciul Investigații Criminale, din Ineu, de la Secția 9 Rurală Sebiș, de la Secția 10 Rurală Gurahonț și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, la persoane din județul Arad, bănuite de contrabandă.

„În dimineața zilei de 8 august, polițiștii orașului Sebiș au identificat un ansamblu auto, format din cap tractor și semiremorcă, parcat în comuna Hălmagiu, județul Arad, șoferul acestuia nefiind la fața locului. În urma efectuării percheziției ansamblului auto, au fost descoperite, în interiorul acestuia, 82.265 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. De asemenea, au fost prelevate mai multe probe biologice și urme papilare, care urmează a fi examinate, în vederea identificării conducătorului auto.

În seara zilei de 8 august, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete, fiind descoperite și indisponibilizate 400 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, 7.980 de lei și 10.900 de euro. Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.