Ziarul electronic al arădenilor

Asistent medical de la Spitalul Județean Arad, în misiune de sprijin în Tunisia

Un asistent medical de la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va participa la o misiune de sprijin a cadrelor medicale din Tunisia, în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.

Asistentul medical Attila Detari va participa 21 de zile la acțiunea din Tunisia.

„Este o onoare pentru mine să îmi ajut semenii. Ne-am confruntat la Arad cu situații extreme în lupta cu această pandemie și mă bucur că astăzi am ocazia să îi ajut și pe colegii din Tunisia. Delegația din România este compusă din 13 cadre medicale – cinci medici și opt asistenți care vom sprijini personalul medical tunisian pentru 21 de zile. Tunisia se confruntă în această perioadă cu o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2”, a spus Attila Detari, asistent medical UPU Arad.

Attila Detari nu este prima misiune de ajutorare din această pandemie. „În 2020, arădeanul a participat, împreună cu alți colegi din Arad (trei medici și doi asistenți) la o misiune de sprijin la spitale din Republica Moldova“, a informat SCJU Arad.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a urat succes cadrelor medicale care urmează să plece, luni, în Tunisia pentru a oferi sprijin personalului sanitar din această ţară în lupta cu virusul SARS-CoV-2, subliniind că misiunea nu va fi una uşoară.

„Nu pot decât să le doresc succes colegilor noştri care vot merge acolo, nu este o misiune uşoară, cum nu au fost nici celelalte unde au fost. Echipe medicale de la noi au fost în Italia, au fost în Republica Moldova, au fost în Slovacia, au fost apreciate de prietenii noştri din fiecare din aceste ţări şi acum mergem într-o altă regiune, într-o altă zonă, unde într-adevăr este nevoie şi unde sunt implicate mai multe ţări din vecinătate“, a declarat Arafat.

El a amintit că salvatorii români intervin în acest moment în mai multe ţări.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române va asigura transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Astra Zeneca, teste antigen, precum şi materiale sanitare, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

foto: SCJU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.