Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Drauț este cercetat penal pentru că și-a agresat fizic mama, iar un bărbat din Arad pentru că și-a amenințat concubina cu acte de violență.

IPJ Arad a informat, luni, că polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu cercetează un bărbat de 50 de ani, din satul Drauț, care, la data de 7 august, și-a lovit mama cu palmele peste față și ar fi târât-o din camera locuinței, până în curte, în timp ce se aflau la domiciliu. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. De asemenea, tot la data de 7 august, polițiștii de la Biroul Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 52 de ani, din municipiul Arad, care și-a amenințat telefonic concubina cu acte de violență. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și amenințare.

Arădean cercetat pentru trafic de migranți

Un arădean şi un belgian se află sub control judiciar timp de 60 de zile, stabilit de Tribunalul Timiş, pentru trafic de migranţi, după ce au sprijinit 11 cetăţeni din India şi Pakistan să treacă ilegal frontiera. O patrulă a Poliţiei de Frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comloşu Mare – Gotlob, un autoturism condus de un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad. La controlul efectuat, în vehicul au fost descoperite 11 persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele descoperite, nouă bărbaţi şi două femei, sunt cetăţeni din India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, iar şoferul i-a preluat din zona de frontieră cu intenţia de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei. Extinzând cercetările, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean belgian în vârstă de 34 de ani, persoană implicată în activitatea de organizare a grupului format din cei 11 migranţi. Arădeanul şi belgianul sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar de 60 de zile.

Nu a respectat regimul armelor și munițiilor

O femeie din municipiul Arad este cercetată penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Într-o informare remisă de Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad se arată că polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare, la data de 6 august, un mandat de percheziție, domiciliară emis de Judecătoria Arad, pe numele unei femei de 50 de ani, din municipiul Arad. „În urma percheziției a fost descoperit și ridicat un pistolet revolver, calibrul 6 mm, în interiorul căruia se aflau 5 tuburi cartuș. Polițiștii continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, se precizează în informarea remisă de reprezentanții IPJ Arad.

Tunisieni cu cărți de identitate false, la PTF Curtici

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat doi cetățeni din Tunisia, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărți de identitate ce aveau însemnele autorităților din Franța, care s-au dovedit a fi false. Cei doi călătoreau ca pasageri în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta și s-au legitimat cu cărți de identitate eliberate de autoritățile din Franța. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni tunisieni, în vârstă de 40, respectiv 46 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.