Ziarul electronic al arădenilor

Un sfert dintre vehiculele verificate de RAR în trafic, cu defecţiuni sau probleme cu actele

Un sfert dintre vehiculele verificate de Registrul Auto Român (RAR) în trafic, anul trecut, în judeţul Arad, au fost cu diverse defecţiuni sau au avut probleme cu documentele, fiind retrase 381 de certificate de înmatriculare.

RAR a prezentat, miercuri, situaţia controalelor tehnice făcute în trafic, arătând că au fost oprite pentru verificări 1.440 de vehicule. Dintre acestea, 24,93% prezentau diferite defecţiuni, neconformităţi tehnice sau probleme legate de acte, au informat reprezentanţii instituţiei.

De exemplu, din totalul autovehiculelor oprite, 5,12% aveau deficienţe din sfera poluării, iar 2,29% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Conform sursei citate, 35 de autovehicule, adică 2,43% dintre cele verificate, „prezentau pericol iminent de accident“.

„În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în acest judeţ au fost aplicate 382 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 381 de certificate de înmatriculare“, precizează RAR.

Reprezentanţii instituţiei precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.